Miten voitetaan Ruokatauon Vuoden Taistelijan titteli? Se on helppoa. Tee lähtemätön vaikutus, muuta asioita, ole esimerkki muille, ole kohtelias ja taistele kovempaa kuin kukaan muu. Marianne on Ruokatauon vuoden 2019 taistelun sielu. Hän on itseasiassa tuplamestari, hän vei voiton myös kesächallengessa 2019.

Vuoden Taistelija tittelin Marianne ottaa Tarulta ja kantaa tätä soihtua ylpeänä jälleen vuoden verran. Istuimme The Taistelijan kanssa alas ja esitimme tiukkoja kysymyksiä.

Kysymys: ”Teit aika rajun muutoksen, mistä ammensit motivaation?”

Alusta selviämisen jälkeen innostus kasvoi kokonaisvaltaiseksi siihen, mitä tapahtuu kun en tällä kertaa luovuta. Kun tulokset alkoivat näkyä, voi jopa todeta, että sitä muuttui itse itsensä inspiraatioksi. Lisäksi olo muuttui niin paljon paremmaksi, ettei ole enää vaihtoehto palata vanhaan.

Kysymys: ”Minkälaista kommenttia muilta ihmisiltä on tullut?”

Pelkästään positiivisia, paljon tullut siitä, että olen yksinkertaisesti kutistunut. :D Ehkä mieltä lämmittävin kommentti oli, kun eräs työkaverini sanoi, että ”Voi, kun sä olet niin paljon kaunistunut ton projektisi myötä. Sisäinen hehku näkyy ulospäin.”

Kysymys: ”Kuinka paljon olet joutunut ostamaan uusia vaatteita?”

En toistaiseksi paljoa. Tarvitsisi kyllä, mutta ei löysyys mua vaatteissa haittaa ja kun projekti on vielä niin kesken, niin ei viitsi paljon ostella. Töissä kyllä jo keväällä passitettiin vaihtamaan vaatteet pienempään kokoon, kun kuljen kuulemma teltassa. :D ja kyllähän noi housut tahtoo päältä pudota, että ehkä tässä pitää kauppaan mennä. :D

vuoden taistelija

Kysymys: ”Mitä fiiliksiä olet kokenut kun olet sovituskopissa ja katsot peilistä itseäsi?”

Kyllähän se mieltä lämmittää, kun vaatteet vain näyttävät paremmilta päältä. Nyt sen myös näkee jo itsekin, että naama näyttää erilaiselta ja kyllä se pistää hymyilyttämään väkisin, kun kaksoisleuka on pienentynyt.

Kysymys: ”Mikä esti sinua aloittamasta aikaisemmin?”

En ollut tunnustanut itselleni, miten paljon ruoka toimi puskurina erilaisille tunteille, joten en myöskään ollut valmis luopumaan siitä. Olin jopa osittain hyväksynyt, etten koskaan tulisi saavuttamaan asian suhteen mitään ja nauttisin vain ruoasta. Onneksi päätin kuitenkin toisin ja toki huono olo jo vaati sitä. Ei vain ollut enää vaihtoehtoja, jonkun oli pakko muuttua.

Kysymys: ”Jos sinulla olisi aikakone, mitä kävisit nyt sanomassa itsellesi joka pohtii aloitusta?”

Sinä pystyt siihen ihan yhtälailla, kuin kuka tahansa muukin ja se tulee muuttamaan kaiken elämässäsi. Myös sinun kehosi on taistelun arvoinen.

Kysymys: ”Mikä oli helppoa muutoksessa?”

Ruokien valmistaminen ja liittäminen omiin rutiineihin ei sitten kuitenkaan ollut hankalaa, toisin kuin kuvittelin. Myös punnitseminen tulee jo niin selkärangasta, ettei siihen oikeastaan mene edes aikaa.

Kysymys: ”Mikä oli vaikeaa muutoksessa?”

Vuorotyön aiheuttama jatkuva univelka, kaksi kertaa vaihtunut työpiste, intensiivinen arki ja jatkuva keskittyminen alkoivat painaa loppuvuodesta yhdessä kohtaa pahasti ja sain todella taistella, jotta muistin, miksi tätä olen tekemässä. Onneksi siitäkin selvisin, kun sai hakata tukijoukoille päätä tiiliseinään.

Kysymys: ”Kuinka tärkeäksi koit ravinnon muutoksessa?”

Tärkeimmäksi. Olin elänyt niin vahvasti roskaruoalla ja kroppa varmaan tyhjänä ravintoaineista, että eron huomasi jo tammikuussa alkaneen challengen kolmantena päivänä: Ihan kuin kone olisi lähtenyt käyntiin. Lisäksi se toimii myös kärsivällisyyden ja pitkäjänteisyyden opettajana.

voimaharjoittelu

Kysymys: ”Kuvaile tyypillinen aamupalasi?”

Smoothie, jossa islantilaista jogurttia, marjoja, puolikas banaani ja heraproteiini-jauhetta. Kaikki ainekset punnittuina.

Kysymys: ”Kuvaile tyypillinen lounaasi?”

Jauhelihaa tai kanaa, kaksi perunaa, kirsikkatomaatteja ja pakastevihanneksia. Kaikki ainekset punnittuina.

Kysymys: ”Kuvaile tyypillinen päivällinen?”

Melkolailla sama kuin lounaalla, vain punnitut määrät muuttuivat.

Kysymys: ”Mikä on suosikkitreenisi, mitä tykkäät tehdä eniten?”

Kaikki missä on pena eli penkkipunnerrus missä tahansa muodossa. <3 Myös Ski-Ergin kanssa riehuminen saa kivasti pään tyhjenemään. Lisäksi ohjelmaan lisättiin nyt juoksu, jota odotin jo pitkään innolla. :)

Kysymys: ”Missä koet eniten parantamisen varaa?”

Myönnän auliisti, että helppouden vuoksi syön paljon samoja ruoka-aineita dieetin taulukosta, vaikka vaihtelu tekisi kaikesta laadukkaampaa. Yritän tehdä tähän jatkossa muutosta, niin ei eväät maistu aina samalta (vaikka ei ole ollut valittamista noissakaan :D).

Kysymys: ”Mitkä tavoitteet sinulla on 2020?”

Saada yksinkertaisesti painoa lisää alas. Lisäksi toki haluan voima- ja kestävyystasoja ylöspäin, mutta toistaiseksi ei ole itselleni tarvetta eritellä mitään tiettyjä maaliviivoja sillä puolella. Mutta haluan vuoden lopussa tavata alle 100-kiloisen itseni, joten liekki täysille! Työn määrää en pelkää. Ja mikä tärkeintä, usko itseeni on vahva ja tiedän onnistuvani, joten matka jatkuu. :)

Marianne tuli, näki ja voitti kaiken. Voiton myötä hän treenaa Ruokkiksen valmennuksessa ilmaiseksi vuoden verran. Tämä oikeus suodaan aina mestareille. Mariannen osalta projekti jatkuu kohti 100 kiloa. Pyydämme häntä kirjoittamaan uudestaan blogiin kun tämä merkkipaalu rikotaan.

Taistelu jatkuu! Ruokatauon joukot hyökkäävät ankarasti tällä hetkellä laajalla rintamalla paremman peilikuvan ja kunnon puolesta. Taistelemme joka päivä, maanantaista sunnuntaihin. Treenilähtöjä 30min välin pitkin päivää. Taistelua! Teemme voimaa. Kuntoa. Liikkuvuutta. Elämäntapaa. Ryhmässä. Pienryhmässä. Henkilökohtaisesti. Syömme hyvin. Lepäämme hyvin. Menemme yhtenä rintamana kohti huomista.

Kaikkien tavoin myös sinun pitää aloittaa jostain. Tee Mariannen tavoin päätös taistella kehosi puolesta. Se ansaitsee sen. Kehosi on tärkein omaisuus minkä voit koskaan omistaa. Kohtele sitä hyvin ja se vie sinut minne ikinä haluatkaan. Ilmoittaudu kahden viikon ilmaiselle testijaksolle ja muuta elämäsi. Nyt!