KIMMO

Epäterveelliset opiskeluvuodet tekivät tehtävänsä ja kesällä 2013 peilin edessä seisoi hyvin ylipainoinen (117kg), väsynyt ja rapakuntoinen mies. Paino oli vuosien mittaan noussut salakavalasti kyseisiin lukemiin. Yhtenä kesäkuisena iltana päätin, että nyt on tehtävä muutos elämään. Aloin tutkimaan asioita, halusin ymmärtää mihin kaikki perustuvat. Kokeilin eri ravintomalleja ja opin jatkuvasti lisää. Aloin ymmärtämään, että ravitsemuksella on paljon enemmänkin vaikutuksia terveyteen kuin pelkkä painonhallinta: väsymys/uupumus, verenpaine, kolesteroliarvot, suoliston toiminta jne.

Kiinnostus ravintoon kasvoi jatkuvasti, joten vaihdoin alaa ja koulutin itseni Suomen Terveysopisto Saluksessa ravintoneuvojaksi.

Koulutukseni elektroniikka-alan Diplomi-Insinööri, Ravintoneuvoja. Työkokemus ravintoneuvojana: erilaisia koulutukseen liittyviä ravintokokonaisuuksia 2014 lähtien CrossFit Naantalin asiakkaille, tmi Kimmo Sorosuo päätoiminen ravintoneuvoja 2016 alkaen. Ruokatauko Sorosuo Oy toinen omistaja vuodesta 2018.

Työnkuva: bootcamp, voimavalmennus, Naantalin Nosto ry kisatoiminta, ravintovalmennus

MARKKU

Painoin kesällä 2007 jäätävät 142 kiloa. En liikkunut lainkaan ja söin roskaa päivät pitkät. Heräsin tilanteeseen yhtenä päivänä, pelästyin toden teolla peilikuvaani. Jokin naksahti päässäni ja tein lupauksen itselleni paremmasta huomisesta. En tiennyt syömisestä enkä liikkumisesta mitään, mutta tekemällä tarpeeksi virheitä ja niistä oppimalla löytää kyllä tiensä. 2009 olin 50 kiloa kevyempi ja elämä alkoi uudestaan.

2008 kesällä toinen kuntosalikävijä kysyi minulta neuvoa, voisinko treenauttaa myös häntä. Valmentaja syntyi yhdessä yössä. Intohimo tätä työtä kohtaan syttyi kovaan liekkiin, halusin auttaa myös muita kaltaisiani!

Koulutukseni FAF Kuntosaliohjaaja, FAF Personal Trainer, CrossFit Level 1, Suomen Painonnostoliiton ohjaajakoulutus taso1. Työkokemus: Tmi Markku Sorosuo päätoiminen personal trainer vuodesta 2008. Ruokatauko Sorosuo Oy toinen omistaja vuodesta 2018. Perustin CrossFit Lohjan 2011, CrossFit Naantalin 2013, GymSoron 2009, Naantalin Nosto ry:n 2016, Ruokatauon 2016 ja Yksikipinän 2020, keskivartalotreeni 2023. CV Pohja ja t paidat omalla kuvalla ovat myös projektejani. Personal Trainerin hommia teen läpi vuoden. Kirjoitin myös elämäni ensimmäisen kirjan 2023: Rasvanpolttokeittiö.

Työnkuva: personal trainer, bootcamp, kotitreenit, sisällöntuotanto, hallinto, google, kirjailija

TEIJA

Vuorotöitä, ruuhkavuosia ja treenihaasteita, niistä on vauhdikas arki tehty! Olen nuoresta pitäen ollut melko aktiivinen, joka näkyikin mm. harrastusten määrässä. Joukkue- ja yksilölajeja on tullut harrastettua koripallosta yleisurheiluun ja iän karttuessa haasteita haettu tanssin sekä kickboxingin puolelta.

Perheen ja vuorotyön myötä ajat muuttuivat. Oma liikkuminen jäi pois ja tilalle tuli lasten harrastukset seuratouhuineen. Kuten arvata saattaa, painoa kertyi ja kunto romahti.

2018 heinäkuussa löysin Ruokatauon Bootcampin ja olin koukussa. Kävin aktiivisesti treenaamassa ja huomasin kehoni muuttuvan melkoista vauhtia. Pojat itseasiassa haastattelivat minua jo joulukuussa 2018 jolloin olin pudottanut -16kg. Aikaisemman muutoksen näet tästä.

Vuoden 2018 lopussa tarjottiin uusia haasteita voimaryhmässä, jonka myötä syttyi palo voimailuun. Sillä tiellä olen edelleen, enkä päivääkään ole katunut. Ammattitaitoisessa ohjauksessa on ollut turvallista haastaa itseään ja oppia uutta, joka päivä.

Uskomatonta kuinka paljon ihminen voi vuoden aikana omaksua uusia asioita ja kokea onnistumisen tunteita, kannustavassa ilmapiirissä. Tästä suuren suuri kiitos Ruokatauon ”miehistölle” ja mahtaville valmentajille.

Tästä päästäänkin tähän päivään, kun istun sohvalla tätä tekstiä naputtamassa, suu ”messingillä”… minulle tarjottiin muutama päivä sitten mahdollisuutta tulla vetämään bootcamptreenejä. Hoitotyön lisäksi, liikunnan parissa työskentely on ollut lapsuuden haaveeni. Näköjään näin kypsälläkin iällä voi haaveet vielä toteutua.

Ihmisten parissa työskentely on aina ollut kutsumukseni, ja odotankin innolla valmennuksen tuomia uusia haasteita. Koskaan ei ole liian myöhäistä tarttua toimeen ja toteuttaa itseään.

Matka jatkuu, tavataan treeneissä!

Työnkuva: bootcamp, lasten synttäribootcamp, Naantali Nosto ry apuvalmentaja

Rannikkoseudussa

Ja monissa muissa medioissa mukana… Jos tarvitset asiantuntijalausuntoa, ota rohkeasti yhteyttä vaikka tästä.

Iltalehdessä

Rannikkoseudussa

Turun Sanomissa

Aamulehdessä