Kimmo

Epäterveelliset opiskeluvuodet tekivät tehtävänsä ja kesällä 2013 peilin edessä seisoi hyvin ylipainoinen (117kg), väsynyt ja rapakuntoinen mies. Paino oli vuosien mittaan noussut salakavalasti kyseisiin lukemiin. Yhtenä kesäkuisena iltana päätin, että nyt on tehtävä muutos elämään. Aloin tutkimaan asioita, halusin ymmärtää mihin kaikki perustuvat. Kokeilin eri ravintomalleja ja opin jatkuvasti lisää. Aloin ymmärtämään, että ravitsemuksella on paljon enemmänkin vaikutuksia terveyteen kuin pelkkä painonhallinta: väsymys/uupumus, verenpaine, kolesteroliarvot, suoliston toiminta jne.

Kiinnostus ravintoon kasvoi jatkuvasti, joten vaihdoin alaa ja koulutin itseni Suomen Terveysopisto Saluksessa ravintoneuvojaksi.

Koulutukseni elektroniikka-alan Diplomi-Insinööri, Ravintoneuvoja. Työkokemus ravintoneuvojana: erilaisia koulutukseen liittyviä ravintokokonaisuuksia 2014 lähtien CrossFit Naantalin asiakkaille, tmi Kimmo Sorosuo päätoiminen ravintoneuvoja 2016 alkaen. Ruokatauko Sorosuo Oy toinen omistaja vuodesta 2018.

Työnkuva: crossfit, bootcamp, voimavalmennus, ravintovalmennus

Markku

Painoin kesällä 2007 jäätävät 142 kiloa. En liikkunut lainkaan ja söin roskaa päivät pitkät. Heräsin tilanteeseen yhtenä päivänä, pelästyin toden teolla peilikuvaani. Jokin naksahti päässäni ja tein lupauksen itselleni paremmasta huomisesta. En tiennyt syömisestä enkä liikkumisesta mitään, mutta tekemällä tarpeeksi virheitä ja niistä oppimalla löytää kyllä tiensä. 2009 olin 50 kiloa kevyempi ja elämä alkoi uudestaan.

2008 kesällä toinen kuntosalikävijä kysyi minulta neuvoa, voisinko treenauttaa myös häntä. Valmentaja oli syntynyt! Intohimo tätä työtä kohtaan syttyi kovaan liekkiin, halusin auttaa myös muita kaltaisiani! Nyt 2019 alkaa jo 11. vuosi kun autan muita ihmisiä pääsemään kuntoon. Matka jatkuu!

Koulutukseni FAF Kuntosaliohjaaja, FAF Personal Trainer, CrossFit Level 1, Suomen Painonnostoliiton ohjaajakoulutus taso1. Työkokemus: Tmi Markku Sorosuo päätoiminen personal trainer vuodesta 2009. Ruokatauko Sorosuo Oy toinen omistaja vuodesta 2018.

Työnkuva: crossfit, bootcamp, sisällöntuotanto, hallinto

Milka

Liikunnallinen olen ollut aina, eikä kilpauinnissa pieni pyöreys ole ikinä haitannut. Ongelmaksi oli muodostunut sokerin mättäminen, epäsäännölliset ja epäterveelliset ruokailutottumukset, parisuhde ”kuplassa” eläminen ja itsensä unohtaminen työn kiireissä. Kaikista näistähän minulla oli tietämystä, joten elämäntapamuutos ei jäisi tiedonpuutteesta kiinni. Olin vain jakanut tiedon muille ja unohtanut siinä lomassa toteuttaa periaatteita itseeni. ”Älä tee niinkuin minä teen, vaan niinkuin minä sanon”.

Sokerit minimiin sekä niiden vaihto terveellisempiin kuten hedelmien omiin sokereihin. Kaikki vanhat himot sain pidettyä jokseekin kurissa herkkupäivien turvin ja huolehtimalla säännöllisestä ruokailuvälistä sekä riittävän suurista annoksista puhdasta ruokaa. Korvasin vanhoja huonoja ruokia monen värisillä vihanneksilla, hyvistä lähteistä saaduilla hiilihydraateilla sekä laadukkailla rasvoilla.

Tarvitsin myös uusia harrastuksia, jotka pitäisivät minut liikkeessä. Syyskuun 2017 alkeiskurssi CrossFit Naantalissa pomppasi etusivulleni Facebookissa. Ilmoittauduin mukaan ja sillä tiellä olen edelleen. Pitkäjänteisyys, suunnitelmallisuus sekä rutiinit saivat aikaan tuloksia. Tulokset ruokkivat itse itseään ja paketti oli valmis vyörymään eteenpäin sellaisella voimalla etten olisi ikinä sitä itse uskonut! Vuoden 2018 aikana, omien treenien lisäksi valmennus ja liikunnanohjaus saivat tuulta purjeisiinsa aivan uudella tavalla. Kouluttauduin Personal Traineriksi sekä voimavalmentajaksi Spartan Academylla. Aloitin valmentajana Ruokatauolla tammikuussa 2019. Koulutus: Liikuntaneuvoja, toiminnallisen harjoittelun PT, voimavalmentaja, uima- ja erityisuimaopettaja, kilpauintivalmentaja, vesiliikunnanohjaaja.

Työnkuva: bootcamp, PT, CrossFit

personal trainer turku

Lauri

Olen ollut koko elämäni liikunnallinen. Rakastan liikuntaa sen kaikissa muodoissa.  Lapsuudessa pelailin pihapelejä aina kun siihen oli mahdollisuus ja koululiikuntakin oli aina huippukivaa. Jalkapalloa aloin pelailemaan jo kolmevuotiaana kun isäni valmensi isosiskoni jalkapallojoukkuetta ja minä potkiskelin palloa siellä seassa. Viisivuotiaana aloitin ”virallisesti” jalkapallon nappulaliigassa ja harrastus jatkui kaikkien nuorisotasojen kautta aina miesten tasolle asti. Miehissä olen pelannut kolmosdivisioonaa useiden vuosien ajan. Jalkapalloharrastus jäi lopulta vähintään tauolle keväällä 2019 kun perhearki, työt, CrossFit ja jalkapallo ei enää ollut aikataulullisesti mahdollinen yhdistelmä.

Kuntosaliharjoittelun aloitin 15-vuotiaana ja se jatkui säännöllisenä aina kevättalveen 2017 jolloin muutimme vaimoni kanssa Turusta tuttujen kuntosalien läheisyydestä Naantalin Merimaskuun. Toki kävin edelleen silloin tällöin salilla työpaikalla ja pelasin jalkapalloa, mutta kaipuu kuntosalille alkoi olla kova. Pohdimme vaimoni kanssa treenimahdollisuuksia uudessa kotikaupungissamme ja lopulta vaimoni ehdotti lähtemistä CrossFit Naantalin on-ramp -kurssille. En aluksi pitänyt ajatuksesta koska olin kuullut CrossFitistä kautta rantain jotain negatiivista ja ehkäpä pelkäsin myös haastaa itseäni ”tuntemattoman” lajin parissa. Lopulta vaimoni sai (onneksi) pääni käännettyä ja päädyimme kurssille elokuussa 2017. Muutaman kerran jälkeen olin koukussa.

Olen harrastanut CrossFitiä vasta alle kaksi vuotta ja kehitys on ollut uskomatonta. Vaikka liikunnallinen olenkin, niin lähes kaikki CrossFitissä oli minulle aloittaessani uutta. Kaikkien liikkeiden opettelu, tekniikoiden kehittäminen ja voimatasojen, sekä kunnon kohottaminen on ollut palkitseva kokemus. Matkani CrossFitin parissa on omasta mielestäni vasta alussa ja valmennus on minulle osa tätä matkaa. Toivon valmentamiseni tuovan taas hieman erilaista näkemystä, kokemusta ja motivaatiota CrossFit Naantalin taistelijoille ja täydentävän jo valmiiksi mahtavaa valmennusporukkaa jälleen hieman erilaisella persoonalla ja valmentajalla. Uskon myös valmentamisen olevan suuri etappi oman tekemiseni kehittymiseen. Pyrin auttamaan muita kaikin keinoin pääsemään tavoitteissaan eteenpäin, mutta samalla tulen varmasti saamaan itselleni lisää, jotta voin kehittää omaa tekemistäni ja treenaamistani.

Odotan innolla pääsyä tositoimiin valmennuksen parissa, mutta tulen lisäksi taistelemaan rinnallanne treeneissä vanhaan malliin myös tulevaisuudessa.

Työnkuva: crossfit

Teija

Vuorotöitä, ruuhkavuosia ja treenihaasteita, niistä on vauhdikas arki tehty! Olen nuoresta pitäen ollut melko aktiivinen, joka näkyikin mm. harrastusten määrässä. Joukkue- ja yksilölajeja on tullut harrastettua koripallosta yleisurheiluun ja iän karttuessa haasteita haettu tanssin sekä kickboxingin puolelta.

Perheen ja vuorotyön myötä ajat muuttuivat. Oma liikkuminen jäi pois ja tilalle tuli lasten harrastukset seuratouhuineen. Kuten arvata saattaa, painoa kertyi ja kunto romahti.

2018 heinäkuussa löysin Ruokatauon Bootcampin ja olin koukussa. Kävin aktiivisesti treenaamassa ja huomasin kehoni muuttuvan melkoista vauhtia. Pojat itseasiassa haastattelivat minua jo joulukuussa 2018 jolloin olin pudottanut -16kg. Aikaisemman muutoksen näet tästä.

Vuoden 2018 lopussa tarjottiin uusia haasteita voimaryhmässä, jonka myötä syttyi palo voimailuun. Sillä tiellä olen edelleen, enkä päivääkään ole katunut. Ammattitaitoisessa ohjauksessa on ollut turvallista haastaa itseään ja oppia uutta, joka päivä.

Uskomatonta kuinka paljon ihminen voi vuoden aikana omaksua uusia asioita ja kokea onnistumisen tunteita, kannustavassa ilmapiirissä. Tästä suuren suuri kiitos Ruokatauon ”miehistölle” ja mahtaville valmentajille.

Tästä päästäänkin tähän päivään, kun istun sohvalla tätä tekstiä naputtamassa, suu ”messingillä”… minulle tarjottiin muutama päivä sitten mahdollisuutta tulla vetämään bootcamptreenejä. Hoitotyön lisäksi, liikunnan parissa työskentely on ollut lapsuuden haaveeni. Näköjään näin kypsälläkin iällä voi haaveet vielä toteutua.

Ihmisten parissa työskentely on aina ollut kutsumukseni, ja odotankin innolla valmennuksen tuomia uusia haasteita. Koskaan ei ole liian myöhäistä tarttua toimeen ja toteuttaa itseään.

Matka jatkuu, tavataan treeneissä!

Työnkuva: bootcamp

Yhteistyössä

Rannikkoseudussa

Ja monissa muissa medioissa mukana… Jos tarvitset asiantuntijalausuntoa, ota rohkeasti yhteyttä vaikka tästä.

Iltalehdessä

Rannikkoseudussa

Turun Sanomissa

Aamulehdessä

0 Shares