Julkaisin tämän blogitekstin yli 10 vuotta sitten omassa blogissani, eli hyvin kauan sitten. Tehdäänpä uudelleenjulkaisu kesän 2020 kunniaksi ja pienillä päivityksillä.

14 vuotta alalla ja olen nähnyt kaikenlaista hassua kuntokeskuksissa sekä kuntosaleilla. Hassuja juttuja on myös tapahtunut Ruokkiksen hallilla ja sen edeltäjissä. Tässä blogipostauksessa kahdeksan hassua tapahtumaa, jotka ovat tuoneet melkoisesti vauhtia salivastaavaan. Ja kyllä, allekirjoittanut on syyllistynyt osaan näistä ja lentänyt ulos ”parkettisalilta”. Mun puolustuksena että olin silloin vielä nuori ja radikaali personaltrainer. Halusin tehdä omaa juttuani. Lol. ;-) Kaikki nämä kohellukset kuitenkin vauhdittivat päätöstäni perustaa GymSoron, ensimmäisen treenibunkkerini. Siellä sain ensimmäisen kerran riehua miten halusin ja kukaan ei tullut heittämään minua ulos. Siellä sain toteuttaa visiotani tehokkaasta treenistä.

Itseasiassa, varmaan suurin osa 2020 Bootcampin treeneistä on sellaisia jotka saavat salivastaavaan todella runsaasti vauhtia ja suupielet alaspäin. Autonrenkaan mäiskimen seinään kuulostaa hyvälle idealle, yes? Tässä postauksessa kahdeksan tapaa lentää ulos kuntokeskuksesta.

maisemien vaihto käsipaino kourassa

2009 tuumailen että on tullut aika jälleen vaihtaa maisemia. The heat is on tällä salilla niin sanotusti… :-)

Hassu #1:

Tuo omat musat ja soittokone! Ja joku sellainen setti, että bassot potkii kunnolla hanuria! Onko musa sitten örinäheviä, rokkia, teknoa, räppiä… ei väliä, pääasia että toimii ja kuuluu! Tämän kohelluksen todistin livenä eräässä kuntokeskuksessa pk-seudulla, jossa kaksi nuorta miestä tuumasivat että Radio Nova on vähän tylsää. Varmaan 30s ehti poppi soimaan kunnes lensivät ulos. Nauroin kippurassa. Todella koomista. :-D

Hassu #2:

Varaa itsellesi soutukone, penkki ja levytanko… kaikki yhtäaikaa ja suorita joku 20min perus-circuit. Vedä keskittynyt ja jopa vähän vihaisella ilmeellä treenit läpi, kukaan ei uskalla tulla kysymyään “saako tehdä välissä?”. Kaikki menevät itkemään salivastaavalle kun sinä viet KAIKKI laitteet… :-) En tunnusta!

Hassu #3:

Ehdoton suosikkini! Tee joku työntö isoilla raudoilla ja sen jälkeen pudota ne suorilta käsiltä alas! Oh yes! Tämä jos mikä saa vauhtia salivastaavaan! Voit melkein ensimmäisen työnnön jälkeen ottaa aikaa kuinka nopeasti salivastaava on vierelläsi! Mutta en voinut sille mitään! Halusin tehdä painonnostoa ja tanko kutsui minua! Olin liian utelias! Minun oli nostettava se!

Hassu #4:

Varaa penkki itsellesi ja lähde luukuttamaan penkillehyppyjä. Tee 2min settejä kunnon tekniikalla. Ääntä lähtee ja tämä on erittäin tehokas tapa saada lähtöpassit. Salivastaavalla on heti suupielet alaspäin! Ärsyttää myös hyvin muita kanssatreenaajia! Suosittelen ehdottomasti! Lensimme yhdessä PT-asiakkaani kanssa ulos! Tämä katkaisi lopulta myös kamelin selän. GymSoro perustettiin tästä kuukauden päästä ja lumipallo lähti vyörymään.

Hassu #5:

Ota levytanko mukaasi ja mene pihalle tekemään askelkyykkyjä! Saat myös syytteen varkaudesta. Iso bodari haettiin takaisin sisälle pihalta. ”En saatana saanut kyykätä!”. Vastasin ”Huomasin.” Pokkani piti ja purin hammasta. PALJON!

Hassu #6:

Maastavetoa max painoilla! Huuda! Kiroile! Hikoile! Käytä magnesiumia surutta! Jos salilla ei ole mankkua, käytä omaasi. “NYT NOUSEE PERKELEEEEEEE!!!”. Teinipojat saivat lähtöpassit Elixiasta. Mielestäni heillä oli loistava asenne! Ennätykset olivat paperia! Ainakin siihen saakka kunnes salivastaava ilmestyi paikalle.

Hassu #7:

Leuanvetoihin vähän monipuolisuutta ja lisää haastetta…? Kiinnitä voimistelurenkaat ristikkäistaljaan ja ota pienet setit jumppaa. Salivastaavan ilme on jälleen näkemisen arvoinen! En lentänyt ulos sillä kertaa, mutta sain käskyn irroittaa renkaat. Tämä tapahtui reissussa Porissa. Naurattaa vieläkin.

Hassu #8:

Tee käsilläseisontapunnerruksia tai jotain muita voimisteluliikkeitä. Ja auta armias jos satut laittamaan jalkasi siihen valkoiseen betoniseinään käsilläseisonnassa! ”Ei täällä saa tehdä tuollaisia!”. Kertavierailuni riitti tähän keskukseen.

rengasdippi

Kuvassa vihdoin ja viimein GymSorolla. Sain renkaat! Nyt minä ja asiakkaani saivat riehua syvällä bunkkerissa. Täältä ei huuto kuulunut ulos! :-D Olin vanhan sementtitehtaan kellarikerroksen ainoa vuokralainen. Kerrassaan täydellistä.

2020 teemme kaikkea edellämainittuja Ruokkiksen treeniryhmissä, mistä ennen sai kenkää. Silloin yli 10 vuotta sitten toiminnalliset treenit olivat uusi asia, kuntokeskuksissa ei oltu totuttu näkemään painonnostoa tai voimisteluliikkeitä. 99.9% treenasi laitteilla. Ja sitten tämmöinen yksi kummajainen joka teki rinnallevetoja, hyppi penkeille, makasi lattialla kippurassa henkihieväreissä soutukoneen vierellä. Se pelotti kaikkia. Turvallisempaa oli silloin vain antaa porttikielto ja kehottaa siirtymään muualle.

Mutta ajat ovat muuttuneet ja nykyään kuntokeskuksista löytyy erikseen toiminnalliseen treeniin tarkoitettuja alueita. Meille nämä kaikki ovat olleet alusta saakka arkipäivää ja tulevat olemaan edelleen. GymSoron viitoittamalla tiellä taistelu jatkuu! :-)