Luuliemi, tuo mystinen drinkki menneisyydestä ja entisiltä ajoilta. Tutkimusten mukaan luuliemi on todellinen terveyspommi vatsalle ja ylipäätään hyvinvoinnille. Luuliemen tekeminen on vähän työlästä, joten otimme Biomediltä testiin poron luu- ja luuydinuutteesta tehtyjä jääpaloja. Tämä on tietääkseemme ainoa kaupallinen luuliemituote Suomessa. Toki iHerbistä saisi lisääkin vastaavia, kuten paljon kehuttu Kettle & Fire. Jos tiedät muita valmistajia, niin hihkaise meille. Olemme aina kiinnostuneita!

Mitäs tämä luuliemi sitten oikein tekee meille? Mitä hyötyä sen nauttimisesta on oikein? Tässä muutamia avainjuttuja, joita luuliemi saa aikaan.

#1 Suojaa niveliä

Luuliemi on varmaan yksi parhaimpia lähteitä luonnolliselle kollageenille. Kun vanhenemme, meidän nivelet luonnollisista syistä kuluvat ja sen seurauksena meidän liikkuvuus kärsii. Rustomme häviää pikkuhiljaa kun vuosia tulee lisää mittariin. Luuliemen avulla eläinten luista saadun kollageenin avulla kuitenkin taistelemme tätä vastaan. Yksi tärkeimmistä asioista luuliemessä on gelatiini, joka tavallaan toimii voiteluaineena nivelten välissä, se auttaa niitä liikkumaan ilman kitkaa. Sama aine auttaa myös rakentamaan vahvaa luustoa omalta osaltaan.

#2 Erinomaista vatsalle

Tutkimukset myös kertovat että luuliemi on erittäin kova sana suojaamaan vatsan peitteitä ja auttaa taistelemaan ravinnosta johtuvia herkkyyksiä sekä allergioita vastaan (kuten maito, gluteeni jne). Liemi auttaa vahvistamaan vatsan hyviä bakteereja ja auttaa ylläpitämään vatsan luonnollista happotasapainoa. Näin ollen se auttaa myöskin hoitamaan vuotavaa suolta, IBS:ää, Chronia sekä refluksia. Luuliemi on todellakin vatsan suuri ystävä, se pitää kaiken käynnissä.  Luuliemi itsessään imeytyy hyvin helposti ja rauhoittaa meidän ruuansulatusjärjestelmää. Semmoinen ravinto on aina Ruokatauon mieleen joka imeytyy helposti ja josta on hyötyä keholle. Liemi on myös hyvin alhainen kalorimääriltään, mutta pitää sisällään runsaasti tärkeitä mineraaleja. Joten on varmaan selvää, että luuliemi on erittäin kova lisäys päivittäiseen ruokavalioon.

#3 Ylläpitää tervettä ihoa

Luuliemessä oleva kollageeni auttaa myös luomaan elastisuutta ja muita yhdisteitä, joiden avulla iho pysyy nuorekkaana. Kollageenin on mainittu vähentävän ryppyjä, läiskiä ja ylipäätään merkkejä vanhenemisesta. Moni ihminen on myös kertonut sellulliitin vähentyneen luuliemen nauttimisen jälkeen.

#4 Auttaa immuunipuolustusta

Samalla kun luuliemi pitää huolta vatsan hyvinvoinnista, se vaikuttaa samalla myöskin kokonaisvaltaisesti kehon immuunipuolustukseen. Esimerkiksi edellämainitun vuotavan suolen tapauksissa luuliemi auttaa palauttamaan vatsan peitteet jälleen normaaliksi ja siten auttaa estämään mahdolliset vuodot verenkiertoon. Kun immuunipuolustus pelaa ja luuliemi hyrrää vatsassasi, nukut paremmin, olet energisempi ja olet ylipäätään paremmalla tuulella.

#5 Tehostaa kehon puhdistusta

Nykyaikaisessa elämässä keskivertoihminen altistuu kaikenlaisille myrkyille, ilmansaasteille, torjunta-aineille, synteettisille ainesosille ja kaikenmaailman kemikaaleille. Vaikka keholla onkin omat järjestelmät miten se puhdistaa itseään, sillä on välillä vähän liiankin iso savotta ympärillään kun kemikaaleja puskee joka raosta. Luulientä pidetään erittäin vahvana puhdistuspäällikkönä, se suorastaan pyyhkäisee myrkyt ja jätteet pois sekä tukee maksan toimintaa suodattaa myrkkyjä.

Miten luulientä nautitaan?

Nämä Biomedin tuotteet tulevat siis näppärästi jääpalamuotissa, joten käyttö on hyvin yksinkertaista.

  1. Kuumenna vesi
  2. Heitä jääpala kuppiin
  3. Kaada vesi päälle
  4. Sekoita ja nauti
  5. Voit heittää joukkoon vielä ripauksen suolaa ja puristaa sitruunaa

Alapuolella Ruokatauon unboxing video. Tuotteet tulevat styroksilaatikossa, jonka Schenker tuo kotiovellesi. He soittavat Biomediltä ja sopivat kuljetusaikataulut kotiisi, koska tuote ei saa saa kuljetuksen aikana. Kotiinkuljetus ei maksa mitään. Laatikon sisällä on hiilihappojäätä, joka pitää tuotteen jäässä siihen saakka että se löytää tiensä sinun pakastimeen.

Sieltä sitten nappailet kuution joka päivä ja nautit luuliemen terveysvaikutuksista. Ruokatauko suosittelee!