Miten laihtua viikossa? Tämä kysymys on kaikkien mielessä kun kesä alkaa pikkuhiljaa olemaan loppusuoralla ja siirrymme syksyä kohti. Miten ihmeessä voisin laihtua heti viikossa ja miten jatkan siitä eteenpäin? Miten pääsen näistä kesäkiloista oikein eroon? Käydään sitä hieman läpi tässä blogitekstissä ja kerron mitä toimenpiteitä sinun pitää tehdä, jotta laihdutus käynnistyisi mahdollisimman helposti sekä nopeasti.

Vaihe 1: siirry miinuskaloreille

Selvitä perusaineenvaihduntasi ja siirry välittömästi pienelle miinukselle maanantai aamusta lähtien. Tai jos sinulla on enemmänkin pudotettavaa, voit ottaa reilummankin miinuksen kaloreihisi. Jos syöt vähemmän kuin mitä kulutat, sinä laihdut. Tämä on kaikista helpoin tapa aloittaa laihduttaminen ilman mitään kikkailua. Sinun pitää olla miinuksella, jotta keho alkaa laihtumaan. Käy vaikka InBody-mittauksessa edellisellä viikolla, silloin saat helposti selville perusaineenvaihduntasi. Kuinka paljon miinuksella kannattaa olla? 200-300 kaloria on hyvä lähtökohta pitkässä juoksussa, jos taas haluat olla erittäin aggressiivinen, silloin jopa -500 kaloriakin toimii.

Tämän jälkeen hommaa jokin kalorilaskuri ja laske sen avulla kuinka paljon oikeasti syöt kaloreita. Jos arvioit silmämääräisesti, voit olla satoja tai jopa tuhansia kaloreita pielessä per vuorokausi. Tällöin et saa mitään laihtumista aikaiseksi viikossa tai puolessa vuodessakaan. Sinun pitää TIETÄÄ kuinka monta kaloria puputat kurkusta alas. Tee suunnitelma maanantai – sunnuntai, kuinka paljon saat syödä, jotta olet varmasti miinuksella.

Vaihe 2: poista sokerimössö ja lisää vedenjuontia

Miten laihtua viikossa mahdollisimman helposti? Korjaa heti maanantaina ensimmäisestä ateriasta lähtien sokerimössöhiilarit pois ruokavaliosta ja lisää vedenjuontia samalla. Sinä et tarvitse mitään sokerilla kyllästettyjä elintarvikkeita, niistä tulee aivan turhaan tyhjiä kaloreita. Jogurtit, kuivatut hedelmät tai vaikka virvoitusjuomat, kaikki nämä pois ruokavaliosta. Kehosi kiittää välittömästi, turvotus laskee heti ja huomaat olosi kohentuvan. Jos haluat tuloksia viikossa, näiden pitää lähteä ruokavaliosta heti! Veden avulla vauhditat aineenvaihduntaasi ja pidät sen pyörimässä. Sitä paremmin kaikki kiertää suolistossasi ja keho saa imeytettyä tehokkaammin ravintoaineita. Juo vettä! Se on kehon voiteluaine. Kuinka paljon? 3-4 litraa per vuorokausi.

miten laihtua viikossa

Virvoitusjuomat ovat yksi pahimmista. Niissä on jos jonkinlaista sokeria ja sitä on runsaasti. Juot periaatteessa nestemäistä sokeria. Kaikki nämä antavat samanlaisen ärsykkeen aivoille kuin kovat huumeet. Sen takia virvoitusjuomat koukuttavat. Sanomattakin on selvää, karsi nämä pois HETI!

Vaihe 3: intervallit kehiin

HIIT-treenit ovat kaikista tehokkain tapa polttaa ylimääräistä rasvakudosta kehosta. Joten sinun pitäisi tehdä kovia intervallitreenejä, jotta keho saadaan paremmin polttamaan ylimääräistä pois. Käy heti maanantaina tekemässä kova juoksuintervalli. 100m pikajuoksua max nopeudella, lepo 2min. Sen jälkeen toistat tämän 10 kertaa. Ensimmäiset vedot rauhallisemmin, lisää vauhtia sitä mukaa kun pääset treeniin sisälle.

Jos haluat heti viikossa tulosta aikaiseksi, sinun pitää painaa kovaa intervalleissa!

Vaihe 4: eteenpäin

Kaikki nämä vaiheet mitä teit maanantaina, toistetaan viikon jokaisena päivänä. Eli joka päivä katsot laskurilla että olet riittävästi miinuksella. Sen jälkeen huolehdit että ruokavaliossasi ei ole turhia kaloreita, vaan kaikki on oikeaa ruokaa. Kehosi toimii oikealla ruualla huomattavasti paremmin kuin prosessoidulla roskalla. Juot vettä 3-4 litraa päivässä. Sekä joka päivä käyt tekemässä kovan intervallirypistyksen. Jos pohjakuntosi on todella huono, teet intervallit vain kolme kertaa viikossa. Välipäivät käyt kävelemässä rauhallisesti tunnin verran.

Joten kysymykseen miten laihtua viikossa mahdollisimman helposti, vastaamme näillä ohjeilla ja pääset HETI alkuun! Näin itsekin tekisin muutoksen, jos minulla olisi paljon kesäkiloja pudotettavana. Selvittäisin paljonko minun pitää syödä, jotta kehoni on miinuksella. Sen jälkeen karsisin turhan hötön pois ruokavaliosta sekä lisäisin veden juontia selvästi. Aloittaisin heti ensimmäisestä päivästä liikkumaan HIIT-tyylillä, jota käytämme myös meidän personaltrainer -asiakkaille. Kaikki nämä asiat yksinkertaisesti toimivat, et voi mennä vikaan.

Tarvitsetko lisää vinkkejä ravintoon? Lataa tuosta alta meidän täysin ilmainen rasvanpolttomanuaali. Se on erittäin helppo tapa aloittaa kesäkilojen laihduttaminen ja saat oppaan välittömästi. Eli voit aloittaa vaikka heti tänään oman projektisi. Opas ei maksa mitään. Olemme vain iloisia jos oppaasta on sinulle jotain hyötyä. Joten lataa ja hyödy!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna