Reuman hoito on tämän artikkelin aihe. Ruokatauon hyvinvointiteema 2022 jatkuu seuraavaksi ottamalla kipuvalmennus mukaan meidän toimintaan ja reuma on osa sitä.

Joten ihan ensimmäiseksi iskemme reumaa vastaan maaliskuussa 2022. Reuman hoito kiinnostaa meitä todella paljon. Liikkeen avulla pystymme pitämään nivelet toiminnassa ja helpotamme kipuja. Kipuryhmässä reumasta kärsivät ihmiset saavat juuri heille räätälöityä liikettä ja autamme siten nostamaan hyvinvointia.

Suosittelemme että käyt ensin lääkärisi juttusilla ja saat tilanteesi vastaavaa lääkitystä. Sen jälkeen lähdet hoitamaan tilannettasi rohkeasti liikkumalla ja kiinnittämällä huomiota elintapoihisi.

Reuma on tuttua meille. Olemme ottaneet sitä vastaan monta erää henkilökohtaisesti elämämme aikana. Kimmo on kirjoittanut siitä blogiin myös oman tarinansa. Selkärankareuma on osa meidän päivittäistä elämäämme.

Välillä on hyviä päiviä ja välillä huonoja. Mutta emme ole koskaan jääneet makaamaan paikoillemme. Huomasimme kun liikumme järkevästi, myös kivut pysyvät paremmin poissa. Jos liike lakkaa, kivut tulevat kahta kovemmin takaisin. Sen jälkeen liikkeelle lähtö on entistä tuskaisempaa. Joten liike on elintärkeää reumasta kärsivälle ihmiselle ja tätä haluamme tuoda voimakkaasti esiin kipuvalmennuksessamme.

Jos kärsit reumasta, sinun on liikuttava! Mutta kipu ei saa olla niin rajua että silmissäsi mustenee. Sinun on siedettävä reumasta aiheutuvaa kipua tietyllä tasolla kun liikut, koska se auttaa sinua pitkässä juoksussa. Tämä ei ole sprintti, vaan tämä on elämän pituinen matka. Liike auttaa vaikka suorituksen aikana se tuntuukin ikävältä. Liike huoltaa nivelpintoja ja pitää ne liikkuvana. Samalla pidät myös huolta jänteistäsi ja lihaksistasi.

Tässä me tulemme auttamaan.  Meillä on itsellä kokemusta miten reuman kanssa pystyään liikkumaan, elämään ja menemään eteenpäin joka tapauksessa. Reuman kanssa voidaan saavuttaa vaikka mitä, se ei saa kahlita elämääsi.

selkärankareuma

Kipuvalmennus alkaa maaliskuussa ja ryhmä liikkuu kahdesti viikossa. Olemme huomanneet kuinka laajasti erilaisia kipuja suomalaisilla on ja moneen näistä liike sekä ravinto on paras hoitomuoto. Kipu kiinnostaa meitä todella paljon ja miten siitä pääsee eroon.

Meidän aseet kipua vastaan tulevat olemaan liike sopivalla tasolla sekä tulehdusta laskeva ruokavalio. Liikutaan ja syödään laadukkaasti. Tämä auttaa kehoa korjaamaan tilannetta ja hallitsemaan kipua.

Reuma ruokavalio

Ruokavalio näyttelee reumassa tärkeän roolin. Tuomme vinkkejä ja ohjeistuksia osallistujille miten ruokavaliolla voidaan auttaa tilannetta. Suosittelemme esimerkiksi kokeilemaan päivittäisessä ravinnossa miten gluteeni vaikuttaa kipuhin. Samoin jos kärsit ylipainosta, tiputtamalla ylimääräistä vähennät nivelten kuormitusta ja siten suoraan autat kivun hallinnassa.

Jos kärsit reumakivuista ja tiedät että sinun tulisi liikkua, mitä jos tulisit meidän valmennusryhmään mukaan? Aloitamme maaliskuussa 2022 liikkeen muun muassa reumaa vastaan. Voit klikata tästä ja käydä lukemassa lisää ryhmästä. Ilmoittaudu mukaan! Meidän etusivulla on myös paljon asiakasreferenssejä, käyhän tutkimassa mitä kaikkea teemme. Facebookista löytyy myös lisää. Sähköpostilla saat meidät heti kiinni: ruokatauko(at)ruokatauko.fi.