Treenaus on kovaa työtä. Se vie aikaa. Hikoilet. Hengästyt. Pyörryttää. Hapottaa. Näytät hassulta. Hiuksesi ovat suussa. Räkä valuu poskella. Ihanaa.

Tällä listalla on muutamia erinomaisia syitä mikä sinun kannattaisi treenata. Jotkut ihmiset jopa rakastavat tätä koko prosessia. Puhun ihmisistä joille treenaus on elämäntapa.

Mitä ihmettä ne ovat keksineet?

Mikä motivoi heitä treenaamaan päivästä toiseen?

1. Koska se tekee sinusta onnellisen.

SE fiilis treenin jälkeen on uskomaton. Tunnet olevasi voittamaton. Sinua ei pysty pysäyttämään. Pystyt siirtämään vuoria niin halutessasi. Jotkut tutkimukset ovat jopa vetäneet niin pitkälle tulokset, että kovatehoinen HIIT treeni voi tuntua jopa samalta kuin vetäisit kovia huumeita! Ja jotkut tutkimukset myös kertovat että kova fyysinen rasitus auttaa suoraan esimerkiksi masennukseen. Kovan treenin jälkeen fiilis on hyvä, sitä ei voi kieltää.

Jo antiikin aikaan olympialaisten tavoite ”Terve sielu terveessä ruumissa!” toimii edelleen tänä päivänä. Se luo onnellisuutta.

askelkyykky käsipainoilla

2. Koska se tekee elämästäsi helpomman.

Olemalla vahvempi, kestävämpi, nopeampi … nämä asiat tekevät sinun elämästäsi helpomman. Pomosi pyytää sinua nostamaan painavan laatikon? Kyllä, tämä hoituu! Ystäväsi pyytää siirtämään painavaa sohvaa? Tottakai, siirretään vaan! Tutut tarvitsevat illan sählyvuorolle pelaajan? Selvä, sinne vaan. Ja niin edelleen. Toimivasta fysiikasta on apua kaikissa elämäntilanteissa. Hyvä peruskunto, liikkuvuus, voima, kestävyys kaikki nämä ovat elämän perusjuttuja.

Treenaus lisää kapasiteettiäsi. Tämä perustuu progressiiviseen kehitykseen – nosta jotain vähän painavempaa joka päivä, silloin sinun voimat kasvavat. Juokse joka päivä pikkuisen nopeammin ja sinusta tulee nopeampi. Ymmärsit varmaan?

 3. Koska se auttaa sinua saavuttamaan tavoitteita.

Treenaukseen liittyvien tavoitteiden asettaminen ja niiden saavuttaminen auttaa myös suoraan saavuttamaan muita asioita elämässäsi. Opit voittamisen taidon. Jos asetat mielesi johonkin tavoitteeseen ja sen jälkeen työskentelet tavoitetta kohti suunnitelmallisesti ja periksiantamatta, lopputulos tulee olemaan positiivinen. Tämä polku muodostuu pienistä voitoista sieltä täältä, mutta lopulta nämä muodostavat yhdessä jonkun suuremman.

Esimerkiksi jos haaveilet leuanvedosta, silloin se voisi mennä jotenkin näin:

Teet alussa räkkileukoja
Lepäät ja kehityt
Teet seuraavaksi negatiivisia leukoja
Lepäät ja kehityt
Teet lopussa kumpparilla leukoja
Lepäät ja kehityt
Teet LEUAN

Asetat tavoitteen, teet kovasti töitä, saavutat tavoitteen, aloitat alusta ja toistat kaavan. Mitä enemmän vahvistat positiivista tulosta, sitä enemmän ajattelet itseäsi voittajana. Jos olemme hyviä voittamaan treeneissä, olemme hyviä voittamaan mitä tahansa.

4. Koska välität perheestäsi.

Ihmiset ympärilläsi luottavat sinuun ja siihen että olet läsnä. Jos et pidä huolta kehostasi, et arvosta itseäsi.

Pitämällä huolta ihmissuhteista pitämällä ensin huolta itsestäsi on ensimmäinen askel hyviin ihmissuhteisiin. Ottamalla omaa aikaa treeneihin ei ole itsekästä. Se on melkein päinvastoin. Ihmiset sinun ympärillä ansaitsevat parhaan version sinusta. Ja paras versio sinusta on se joka on fyysisesti ja henkisesti vahva.

5. Koska sinä voit.

Voit helposti nähdä treenin pakollisena pahana. Mutta ajattele sitä näin. Treeni on siunaus! Sinulle on annettu keho joka on vahva kuin tankki, nopea kuin gepardi ja ketterä kuin aropupu. Okei, ehkä vähän liiottelin mutta terve ja toimiva keho on todellakin taideteos.

Olet onnekas, jos sinulla on:

  • Kaksi vahvaa jalkaa, jotka kuljettavat sinut minne ikinä haluatkaan.
  • Kaksi vahvaa kättä, jotka nostavat kaikkea painavaa.
  • Vahva keskivartalo, vahva sydän ja vahva mieli.

Se toimii. Joka päivä. Se toimii todella hyvin. Kun pysähdyt ja ajattelet sitä, on ihmeellistä miten hyvin se keho oikeasti toimii. Sinun treeni tavallaan juhlitsee tätä ihmeellistä taideteosta, jota kutsutaan kehoksi.

6. Koska haluat näyttää hyvältä.

Kokemukseni mukaan yksi yleisimmistä syistä treenata on että se saa näyttämään hyvältä. Ja siinä ei ole mitään väärää. Paremmalta näyttäminen on erittäin hyvä syy treenata ja se on samalla myöskin erittäin hyvä motivaattori. Kun kehoa muokataan paremman näköiseksi, myös terveysmarkkerit yleensä paranevat siinä ohella. Joten jos treenit liittyvät ulkonäköön, anna mennä!

Tässä listalla kuusi hyvää syytä aloittaa treenaaminen vaikka heti tänään. Ei sen treenauksen tarvitse olla mitään superihmeellistä, sekin riittää jo jos lähdet esimerkiksi kävelylle raittiiseen ilmaan. Kaikki liikunta on hyväksi ja vie sinua eteenpäin. Me Ruokatauossa riehumme painojen kanssa ja yhdistämme siihen kaikenlaista mukaan, se vie meitä eteenpäin ja motivoi. Mutta käymme myös kävelyllä joka päivä, koska se on myös mielekästä ja erittäin rentouttavaa.

Oli sitten tapasi mikä tahansa, aloita tänään!

– Markku |Ruokatauko | PT