Vuosi 2020 on paketissa Ruokatauon osalta ja tässä blogipäivityksessä jälleen perinteinen katsaus tähän kauteen koutsien silmin. Tältä näytti tämä vuosi.

Vuosi 2020 on tarjoillut minulle ja koko ruokatauon poppoolle monenlaisia haasteita. Olen päässyt bootcamppiin paremmin kiinni, kun siirryin täysipäiväiseksi valmentajaksi. Tämä mahdollisti viimevuoden tavoitteeni: tutustua teihin taistelijoihin paremmin, joka omalta osaltaan helpottaa työtä ja tekee Ruokatauosta kotoisan paikan. Kiitos siitä teille kaikille ❤️

Olen päässyt suunnittelemaan treenejä ja osallistumaan huikeisiin tapahtumiin. Korona on pistänyt kapuloita rattaisiin, joten osa tempauksista odottaa toteutumistaan kun tilanne taas rauhoittuu. Ensi vuonna tarjolla taas uusia kokemuksia 😘 On ilo olla osa tätä huikeaa tiimiä, jossa huumori kukkii ja hullut ideat lentelevät, kiitos Markku ja Kimmo. Päivääkään en vaihtaisi pois ❤️.

Omaa treenailua:

Voimailu on suuri intohimoni ja rakas harrastukseni. Tänä vuonna lähdettiinkin hakemaan uusia haasteita kisamaailmasta. Pääsin kansallisten kisojen jälkeen ”koettamaan siipiäni” mastereiden sm-kisoihin, josta saatiin rutkasti hyvää kokemusta ensi vuotta ajatellen. Ensivuoden tavoitteena on nousta 4.sijalta ylöspäin, kun ei se kauas jäänyt näissä ensikisoissakaan.

Nyt on hyvä aika testailla Kimmon uutta ohjelmointia, joka näyttää toimivan loistavasti. Kisavalmistautuminen on siis tavallaan jo käynnissä, siten että haetaan vähän massaa, jotta saadaan lisää lihasta jolla sitä rautaa on helpompi nostella 💪. Innostus voimailuun vei minut myös apuvalmentajaksi Naantalin Nosto Ry:lle.

Alkuvuodesta vedin aamuryhmää ja siirryin sen jälkeen iltaryhmien pariin, voimaryhmän kasvaessa. Uskonkin omasta kisakokemuksesta olevan hyötyä, kun saadaan uusia kisailijoita lähtemään lavalle ensi vuonna. Saadaan poistettua monta stressitekijää matkanvarrella 😊. Viimeaikoina Korona on taas koetellut, mutta Ruokatauko selvisi keväästä, miksei siis tästä loppuvuodestakin. Vaikeudet vahvistaa ja saa ihmiset puhaltamaan ”yhteen hiiileen, Näin myös meillä Ruokatauolla.

Minulla on kaksi perhettä: toisen luona asun ja toisen luona teen töitä ja nautin vapaa-ajasta treenien parissa ❤️.

Nöyrä kiitos kakkosperheelle kuluneesta vuodesta ja rauhaisaa & tervettä joulua ❤️.

2020 on taputeltu ja kausi on valmis. Tämä vuosi jää minun historian kirjoihin peiliin katsomisen vuotena, tänä vuonna olosuhteet pakottivat keskittymään vain siihen mikä on tärkeää ja mikä ei. Vuoden aikana irtisanoimme Prosessikadun ja lopetimme CrossFitin. Se jo yksistään muutti meidän toimintaamme oleellisesti. Maaliskuussa iski korona oikein kunnolla ja se muutti toimintaamme isolla kädellä. Se pakotti meidät keskittymään vain ja ainoastaan siihen minkä osaamme parhaiten, ihmisten auttamiseen. Teimme kaikki mahdolliset optimoinnit yrityksen toimintaan ja kesän jälkeen minä, Kimmo ja Teija jatkoimme taistelua eteenpäin.

Korona jatkoi riehumista ja teki tuhojaan kaikkialla. Myös me kyseenalaistimme oman toimintamme monta kertaa tämän vuoden aikana. Peiliin piti katsoa välillä ja jatkaa puskemista. Karsimme kaikki mahdolliset kulut pois ja taisimme selvitä jotenkuten. Ainakin tämän tekstin kirjoitushetkellä totean, että Ruokatauko pyörii edelleen ja valmistaudumme jo kauteen 2021.

Jotain hyvääkin tästä vuodesta. Syksyn myötä huomasin, että minähän tykkään enemmän meidän 16 hengen lähdöistä ja lähtöpuskureista. Salilla on nyt siistimpää, kaikki taistelijat pitävät hienosti huolta hygieniasta, nyt meillä ei ole valmentajina niin kiire rynnätä paikasta toiseen ja nyt ei myöskään haittaa jos aikataulut hieman venyvät, puskurit ovat tulleet jäädäkseen. Treeneihin saadaan 16 hengellä monipuolisemmin juttuja ja koko flow on parempi. Joten näillä näkymin tällä systeemillä jatketaan koko 2021.

Minun omat treenit tänä vuonna? Tämä oli hyvä treenivuosi. Alkuvuodesta sain tehtyä niitä juttuja mitä halusinkin ja sain muutaman pidemmän projektin valmiiksi. Kesän possuttelin tällä kertaa aika vapaasti, koska tiesin ryhtiliikkeen koittavan jälleen syksyllä. Ryhtiliikehän oli sitten BattlePlan, joka aloitettiin pienryhmällä syyskuun alusta. Projekti käynnistyi voimajaksolla ja jatkuu lihasmassapainotteisena tammikuussa. Keväällä puolestaan alkaa kestävyysjakso. Joten kaikkea mielenkiintoista tulossa sen osalta nousujohteisella kuormituksella ja tulosten perusteella erittäin toimivalla ohjelmoinnilla.

Yksi iso asia mikä on kiinnostanut minua aina, on ollut verkkovalmennus. Joten koronan myötä tuli vihdoinkin sopiva väli lähteä toteuttamaan omaa visiota. Kotitreeni on Yksikipinän idea, jossa on myös voima- ja taitoharjoitukset mukana. Kipinä leimahtikin kivasti käyntiin ja meillä on kasvamassa sinne myös pieni yhteisö.

Syksyllä treenasinkin päivisin ensin Yksikipinää ja kuvasin sen juttuja samalla, iltaisin sitten puolestaan BattlePlania ryhmäni kanssa. Tämä kombinaatio on toiminut järkyttävän hyvin ja on mielekästä. Olen oppinut jälleen uusia juttuja ja keho on erinomaisessa iskussa. Joka päivä teen pieniä siirtoja hyvinvointini eteen, ei tekosyitä, ei taukoja vaan JATKUVUUTTA! Tämä elämäntapa. Minun tavoitteena ja unelmana on, että jonain päivänä Yksikipinä ja BattlePlan yhdistyvät, mutta sitä varten tarvitsen vielä runsaasti dataa treeneistä.

Miltä 2021 puolestaan näyttää?

Halusin lähteä tänä vuonna rohkeasti kokeilemaan uusia juttuja, halusin tehdä jotain mikä kiinnostaa minua. Joten sen takia Yksikipinä luotiin. Samalla myös syyskuussa mainostoimisto Naantali -projekti pyörähti käyntiin, joka kulkee nimellä Liidikunkku. Se pyörii toiminimelläni ja tekee kaikkea, mikä liittyy Googlen näkyvyyteen, nettisivuihin ja YouTubeen. Olin tehnyt sitä jo niin pitkään ensin itselleni ja myöhemmin Ruokatauolle, joten päätin tarjota osaamistani myös ulkopuolisille. En ole kauheasti pitänyt mölyä siitä, koska olen ollut täystyöllistetty. Mutta 2021 on tarkoitus pitää hieman enemmän mölyä siitäkin ja tehdä Googleoptimointia myös muille. Liidikunkun tehtävänä on päivittää Naantalin Nosto ry:n nettisivut tammikuussa, joten sitä luvassa. Myös PT-palvelut käynnistyvät pitkästä aikaa oikein kunnolla kaudella 2021. Personal trainer naantali on herännyt, eli kaivoin wanhan sotaratsuni esiin ja alan jälleen päivittämään blogiani.

2021 odotan Kipinän kasvavan pikkuhiljaa ja tuotan sinne jatkuvasti uutta materiaalia. Haastoin itseasiassa itseni tuottamaan 52 YouTubevideota vuoden 2021 aikana Kipinän tuubikanavalle, joten käyhän tilaamassa kanava jos et ole vielä tehnyt? Ruokatauon hommat jatkuvat normaalisti 5.1.2021. Olemme taas suunnitelleet kaikkea pöhköä taistelijoiden päänmenoksi bootcamppiin kevätkaudelle ja kaudesta 2021 tulee jälleen eeppinen!

5 vuotta sitten aloitin Kimmon kanssa Ruokatauon ja toivonkin että seuraavat viisi vuotta ovat yhtä mielenkiintoisia. Näillä puheilla kohti kautta 2021 uusin silmin. Taistelijat! Oikein Hyvää ja Rauhallista Joulua kaikille.

Vuosi 2020 on ollut yrittäjänä hyvin raskas. Maailmanlaajuinen pandemia on tuonut mukanaan huolia ja murheita sekä uudenlaisia ongelmia. Keväällä moni asia muuttui hetkessä ja yhtäkkiä jouduimme siirtymään pienryhmiin sekä live-lähetyksiin. Suunnitellut kesälomat peruuntuivat ja alkoi henkiinjäämistaistelu. Onneksi kesällä tilanne rauhoittui ja toiminta palasi lähes ennalleen. Kesältä minulla on paljon mahtavia muistoja. Ensimmäisenä tulee mieleen esterata sekä name gamesit. Talven lähestyessä pandemia kuitenkin alkoi jälleen nostaa päätään ja edessä oli paluu pienryhmiin ja uutena kasvomaskien käyttäminen. En olisi vuosi sitten uskonut, että vedän bootcamp-tunteja kasvomaskin kanssa.

Joulukuussa meillä tuli Markun kanssa 5 vuotta täyteen siitä, kun Ruokatauko perustettiin ja aloitimme toimintamme. Vuosiin mahtuu upeita onnistumistarinoita siitä kuinka tavalliset ihmiset ovat muuttaneet elämäntapojaan liikunnan ja ravitsemuksen kautta. Nämä viimeiset 5 vuotta ovat olleet haastavia, matka ei ole ollut helppo, vaikeudet ollaan kuitenkin onnistuttu selättämään ja epäonnistumisista sekä virheistä oppimaan. Uskon, että jonain päivänä myös tämän pandemian aiheuttamat haasteet ovat selätetty ja matka pääsee jatkumaan eteenpäin.

Vuosi 2020 toi mukanaan myös positiivisia haasteita. Voimaryhmän Neea ja Ruokatauon Teija astelivat ensimmäisinä virallisiin voimanostokisoihin. Näihin valmistautuminen sekä itse kisoista selviytyminen toivat erittäin mieluisia uusia haasteita, jotka oli opittava selättämään. Molempien kilpailu ja valmistelut onnistuivat mielestäni hyvin. Haasteet eivät kuitenkaan jääneet tähän, vaan molemmat päättivät seuraavaksi suunnata SM-kisoihin, joista Teijan kisat sattuivat olemaan heti 5 viikkoa ensimmäisen kilpailun perään. Neean kilpailut tulevat tammikuussa 2021. Hyvin haasteellinen aikataulu pakotti miettimään ohjelmointia Teijan kohdalla hyvin erilaisin silmin mihin olin aiemmin tottunut. Näen tämän ehdottomasti hyvänä asiana. Välillä ajatusmaailmaa on hyvä järisyttää kunnolla, ettei jumiudu tekemään asioita samalla tavalla.

Entä minun omat treenit? Toukokuussa saavutin pitkäaikaisen tavoitteeni, otin 200kg maastavedosta. Se oli useamman vuoden työ, mikä oli osoittautunut yllättävän haasteelliseksi selkärankareuman tuomien haasteiden vuoksi. Heinäkuussa petrasin vielä maastaveto ennätystäni nostamalla 215kg. Kesän jälkeen omat treenit ovat olleet vähän sekasotkua. Tietoisesti halusin testailla ja kokeilla monia erilaisia ohjelmointi ideoita. Osa niistä oli huonoja, osa ihan toimivia ja osa todella hyviä. Testaileminen ja tutkiminen ovat kieltämättä vähän jarruttaneet omaa etenemistä, mutta yritän aina muistuttaa itselleni, että ei tässä mikään kiire ole. Näistä uusista ideoista ja kokeiluista syntyi muun muassa Teijan kisaohjelma SM-kisoihin 😊

Siinäpä se. Haluan vielä lopuksi kiittää kaikkia teitä asiakkaita, jotka olette sinnitelleet mukana näinä vaikeina aikoina. Pitäkää itsestänne huolta ja ensi vuonna jatketaan!