Ruokatauon kausi 2019 on valmis. Eilen sunnuntaina teimme viimeiset treenit ennen Joulua. Seuraavaksi jumppailemme vasta pyhien jälkeen kinkkujumppien merkeissä ja sitten alamme kääntämään katseet kohti tammikuuta 2020. Tässä viimeisenä postauksena ennen konvehteja ja kinkkua on jokaisen koutsin mietteitä kuluneesta kaudesta sekä odotukset ensi kaudelle.

Olkaa hyvä.

Markku

Tämä kausi on valmis ja loppuvuosi höntsäillään. Miten tämä kausi meni täältä katsottuna? 2019 oli hyvin erilainen kuin 2018. Jos 2018 oli elämäni raskain yrittäjänä niin fyysisesti kuin henkisesti, oli kuluva kausi sata kertaa helpompi. Työtunteja hallin lattialla ei tullut ihan niin jäätäviä määriä, siitä iso kiitos meidän tiimille. Minun ei tarvinnut olla enää ”kaikkialla” 2019. Ruokkiksen pyörittäminen on kokopäivätyötä, mutta erittäin mieluisaa sellaista. Joka päivä oppii jotain uutta ja joka päivä huomaan asioita, joissa voimme parantaa.

2019 jää historian kirjoihin toiminnan kehittämisenä. Otimme kehitysaskeleita oikeastaan kaikkialla, niin treenien sisällöissä kuin ylipäätään päivittäisessä toiminnassa. Saimme parannettua paljon kuluvan vuoden aikana ja mielestäni lähdemme paremmista asemista kuin koskaan uuteen kauteen. Vuoden rohkein veto oli siirtää toiminta Putkikadulle isompiin tiloihin ja lähteä hakemaan täysin omaa suuntaa. CrossFitin lopettaminen sekä Prosessikadun irtisanominen toivat hieman haikeutta, mutta näin jälkeenpäin vaistoni ja sisimpäni sanovat päätöksen olleen oikea. Eteenpäin on mentävä ja odotankin mielenkiinnolla 2020.

Entä minun oma henkilökohtainen vuosi treenien osalta? Vuosi meni aika kivasti. Treenasin läpi vuoden 3x viikossa tehden pääosin kalisteniikkaa. Olen syönyt samaa ruokaa kohta kolme vuotta putkeen joka päivä ja kroppa tuntuu tykkäävän tästä. Voimaa on tarttunut selkeästi lisää ja pystyn koko ajan haastamaan itseäni yhä vaikeampiin juttuihin. Ohjelmointini on toiminut kerrassaan erinomaisesti. MOVE tulee näyttelemään roolia jonkin verran minun omissa treeneissä 2020. Tulen tekemään osan kuntojumpista MOVE-jengin mukana ja olen kirittämässä heitä kovempiin suorituksiin. Tämä tuo myös hauskaa pientä motivaatiota minun omaan tekemiseen. Jatkan kalisteniikkaa 2020 sekä otan mukaan jonkin verran sitä tukevia voimaharjoituksia. Olen asettanut itselleni entistä vaikeampia tavoitteita. Haluan haastaa itseäni rajusti tulevalla kaudella.

Mitä odotan vuodelta 2020? Odotan Ruokatauon kuvioiden vakiintumista vihdoin ja viimein. Odotan tasaista kasvua läpi vuoden. Haluan hauskoja treenejä taistelijoiden kanssa. Haluan onnistumisia jokaiselle rintamalle. Siitä on minun vuosi 2020 tehty.

Teija

Olen saanut vuoden 2019 aikana perehtyä voimailun saloihin. Kimmon opastuksella olen päässyt tutustumaan voimailun liikkeiden eri variaatioihin, ohjelmien säätelyyn ja eri voimaohjelmiin, joiden myötä cf maailmakin on hieman avautunut.

Olen päässyt oman treenaamisen kautta kokemaan sitä huikeaa onnistumisen riemua, kun tavoitteet saavutetaan, mutta myös niitä fyysisiä haasteita, joita matkan varrella väkisinkin tulee vastaan. Tämäkin on tärkeä osa valmennusta, ymmärtää ja tukea asiakkaita turhautumisen hetkinä, osata ohjata oikeaan suuntaan, jotta matka voi jatkua. Tässä toki auttaa se, että tuntee valmennettavansa.

Syksy on ollut monella tapaa haastavaa aikaa bootcamppeja ja PT tunteja vetäessä, hoitotöiden ohella. Koen että aina on varaa parantaa ja kehittää uutta. Tämän vuoksi keskitynkin tammikuusta alkaen valmentamiseen ja uuden oppimiseen.

2020 tavoitteenani onkin oppia tuntemaan teidät bootcampissa, movessa ja voimaryhmässä treenaavat, jotta kykenen paremmin auttamaan teitä eteenpäin.

Milka

Vuosi 2019 toi ison muutoksen elämääni, sillä lopetin liikunnanohjauksen palkkatyössä ja tartuin uusiin haasteisiin Ruokatauon remmissä yrittäjänä. Vuosi on sujunut mallikkaasti opetellen uutta ja iloiten siitä,  kuinka olenkaan valinnut hyvin. Oikealta tuntuvan polun kulkea. Saimmepa kesällä vielä pyörittää Ruokataukoa ja Crossfit Naantalia Heidin kanssa, kun Kimmo ja Markku lomailivat.

Oman kunnon ylläpito toimi alkuvuoden osalta hyvin. Olin usein mukana myös itse treenaamassa bootcamp-tunneilla Kimmon, Markun tai Teijan ohjatessa. Lisäksi kävin paljon uimassa sekä joogassa. Arki oli kiireistä, mutta todella mielekästä.

Menneen syksyn aikana tulin raskaaksi ja yllättäen raskauspahoinvoinnit olivat ihan alusta asti todella voimakkaat. Joka päiväinen lähes ympärivuorokautinen oksentelu ja paha olo, vaikuttivat suuresti minuun niin henkisesti kuin fyysisestikin. Muutaman kuukauden ajan jaksoin vain valmentaa (istuen tuolilla) ja lopun ”vapaa-ajan” nukkua. Yrittäjänä on todella vaikea jäädä pois töistä, joten sinnittelin hammasta purren. Haluankin kiittää kaikkia ihania tsemppiviestejä, olkaantaputuksia sekä ymmärrystä treeneissä sekä niiden ulkopuolella. Teidän taistelijoiden vuoksi sitä jaksoi pahimman ajan yli! Kiitos!

Nyt pahoinvoinnit ovat helpottaneet suurimmaksi osaksi ja vuosi 2020 näyttää valoisalta. Siirryn bootcampissa hieman taka-alalle ja otan haltuuni ravintovalmennukset. (Muistathan varata omasi!). Lisäksi suunnitteilla on babybootcamp, josta lisätietoja tulossa. Toukokuussa vauvan syntyessä uskon olevani hetken pois salilta kokonaan ja sitten taas vauva-arjen mukaan tunteja sieltä täältä valmentaen.

Näihin fiiliksiin toivotamme Oikein Hyvää Ja Rauhallista Joulua kaikille! Näemme teidät jälleen loppuviikosta kinkkujumpissa. Nauttikaa joulusta perheen parissa, kaikki taistelijat ovat ansainneet mukavan joulun. Kiitos tästä kaudesta. Nyt viettämään Joulua!

personal trainer turku

Lauri

Vuosi 2019 oli minulle merkittävä. Esikoiseni syntymästä tammikuun lopulla alkoi ”uusi” elämä ja elämän rytmi ja rutiinit muuttuivat täysin. Vaikka pienokainen tuli ja vei sydämeni, pystyin onneksi myös treenaamaan suhtellisen hyvin myös uudessa arjessa, eikä isyys päässyt täysin selättämään treenimotivaatiota.

Keväällä minulle tarjottiin Ruokatauon toimesta loistavaa mahdollisuutta alkaa valmentaa CrossFit Naantalin mahtavaa porukkaa, ja samalla päästä toteuttamaan unelmaani työskennellä urheilun ja liikunnan parissa. Kävin CF level 1 valmennuskurssin ja aloitin hommat Ruokkiksella kesäkuun alussa.

Syksyllä minulle avautui mahdollisuus jäädä hoitovapaalle päivätöistäni ja jäädä kotiin hoitamaan tytärtäni. Tartuin tähän mahdollisuuteen heti, sillä tällaisia mahdollisuuksia ei monia tule elämän aikana. Mikä parasta, tällä järjestelyllä pystyin myös ottamaan syksyn ja vuoden 2020 kevään osalta CF Naantalin valmennuksen ja ohjelmoinnin päävastuun.

Keväällä ja kesällä treenasin erittäin kovaa valmistautuen elokuussa pidettyihin Turun Tuomiopäivän toiminnallisen harjoittelun kilpailuihin. Valmistautuminen kisoihin onnistuikin hyvin ja ensimmäiset kisani olivat suorituksen ja kokemuksen osalta mahtavat. Voin hyvin mielin myös sanoa olleeni elämäni parhaassa kunnossa (toistaiseksi) vuonna 2019.

Ilman vaikeuksia vuosi ei valitettavasti sujunut. Lähipiirissäni taistellaan vakavien sairauksien kanssa ja tämä on valitettavasti kuormittanut perhettäni ja minua. Myös loppuvuodesta ilmoitettu päätös CF Naantalin lopettamisesta oli luonnollisesti minulle kova isku. CrossFit ja CF Naantalin yhteisö on minulle tärkeitä asioita. Näistä vaikeuksista ja takaiskuista huolimatta matka, treeni ja kehitys jatkuu ja tähtäimet on asetettu tulevaisuuteen ja vuoteen 2020. Vuonna 2020 jatkan CF Naantalin pääkoutsina huhtikuun loppuun saakka täydellä intensiteetillä. Tulevaisuus on täysi mysteeri, mutta CrossFitin henkeen kuuluen olen valmistautunut odottamattomaan.

Kiitos Ruokatauolle ja erityisesti CrossFit Naantalin mahtaville taistelijoille vuodesta 2019! Teitä on ollut mahtava valmentaa ja tästä jatketaan täysillä vuoteen 2020!

Kimmo

Vuosi 2019 keskittyi monella saralla hyvin voimakkaasti itselläni voimailuun. Tammikuussa alkoi voimaryhmä, jonka suunnittelusta ja toteutuksesta olin täysin yksin vastuussa. Tämä oli ensimmäinen iso työprojekti, jossa Markku ei ollut mukana. Tämä loi ilman muuta paineita. Projektin oli onnistuttava, jotta saataisiin mahdollisesti uusia ryhmiä ensimmäisen jälkeen. Ryhmä oli täynnä naisia, joilla ei juurikaan ollut aiempaa kokoemusta voimailusta, eikä toisaalta minullakaan ollut kokemusta tämmöisen kohderyhmän ryhmämuotoisesta voimavalmennuksesta. Sitä muutaman kerran kävi mielessä, että tiesivätkö he tai minä, että mihin oltiin ryhtymässä. Tarkka suunnittelu ja valmistautuminen sekä ryhmäläisten mahtava asenne auttoivat ryhmäläisiä ja he saivat hienoja onnistumisia, minkä seurauksena voimaryhmät vakiinnuttivat paikkansa koko vuoden ajaksi Ruokatauon ohjelmistoon.

Voimaryhmän suunnittelu ja pyörittäminen yksin vaati kuitenkin koko ajan enemmän ja enemmän aikaa mitä pidemmälle vuotta mentiin johtuen jo siitäkin, että ryhmäkoot kasvoivat tasaiseen tahtiin. Tämä tarkoitti vähemmän valmennusaikaa niin crossfitin kuin bootcampin puolella. Tämä toisinaan harmitti itseäni. Muutaman kerran jopa muutama vanhempi crossfit ja bootcamp asiakas sattui ohimennen toteamaan ” sua Kimmo ei ole enää  niin paljon näkynyt”. Vastaukseni ”En ole valitettavasti vain kerennyt kaikkialle” oli totuus, mutta siitäkin huolimatta se kirpaisi jossain sisällä.

Heinäkuussa tänä vuonna tapahtui jotain ennen kuulumatonta, minä pääsin lomalle. Ensimmäistä kertaa kunnon kesälomalle vuosikausiin. Se oli aivan mahtavaa ja lomalta paluun kruunasi elokuussa meidän esikoisen syntymä.

Loppuvuodesta teimme päätöksen laajentaa toimitilojamme uuteen osoitteeseen ja tämä oli todella iso stressin aihe. Kuinka muutto onnistuisi? Olisiko tilat meille sopivat? Kuinka asiakkaat reagoivat muuttoon? Hallimuuton jälkeen edessä oli vielä yksi raskas päätös, päätös joka oli tehtävä, crossfit toiminnan lopettaminen. Päätös oli hankala monestakin syystä, mutta kaikesta huolimatta uskon sen olleen oikea.

Ainiin, pitäisikö jotain sanoa omasta treenauksesta. Siitä voisin puhua vaikka kuinka paljon, mutta yritän pysyä lyhyessä yhteenvedossa. Marraskuusta 2018 aina 2019 heinäkuuhun asti reumakivut olivat suuren osan ajasta niin pahoja, että oma treenaamiseni oli lähinnä sellaista, että yritin kaikin tavoin vaan hidastaa fyysisen tasoni rappeutumista. Loppukesästä kuitenkin tilanne muuttui selvästi, kun vihdoinkin kaikkien näiden vuosien jälkeen sain kunnon lääkitystä reumaa. Tästä alkoi treenaus. Pitkästä aikaa. Se tunne oli aivan mieletön. Voimatasot lähtivät räjähdysmäiseen nousuun ja treenit kulkivat. Kivut olivat kerrankin siedettävät eivätkä sanelleet treenien kulkua. Pääsin jahtaamaan jälleen omaa tavoitettani 200 kilon maastavetoa. Lähelle pääsin, mutta en ihan vielä maaliin sen osalta.

Alustavasti näyttää, että iso osa työajastani tulee olemaan voimaryhmien parissa. Onneksi olen ensimmäisestä vuodesta viisastunut ja saanut avukseni Teijan apuvalmentajaksi. Ravintovalmennukset olen nyt toistaiseksi suurimmaksi osaksi luovuttanut eteenpäin Milkalle. Näiden valintojen pitäisi auttaa siinä, että kerkeäisin valmentamaan myös muita Ruokatauon valmennusryhmiä.

Treenipuolella oma tavoite on saavuttaa se 200 kilon maastaveto. Sen aion nostaa viimeistään keväällä. Sen jälkeen on aika miettiä omat treenitavoitteet uudelleen. Sen tiedän kuitenkin, että mitä ikinä seuraavaksi päätänkään tavoitella, se ei tule olemaan mikään helppo tai nopeasti saavutettava asia itselleni. Sen on oltava jotain vaikeata sekä haastavaa.

Taistelijat! Kiitos tästä kaudesta! Ruokatauko toivottaa teille kaikille oikein mukavaa ja rauhallista Joulua. Nähdään kinkkujumpassa! ❤️