Miestissit vai gynekomastia, mitä ne ovat ja miten niistä pääsee eroon? Itseasiassa vuonna 2018 julkaisin ensimmäisen miestissivideon Ruokatauon YouTube-kanavalle. Nyt noin neljä vuotta myöhemmin huomasin että sen sisältö oli mennyt hieman vanhaksi, joten päätin tehdä päivitetyn version. Tämä on miestissivideo 2.0 ja päivitetty artikkeli samalla.

Miestissit ovat yleistyneet miehillä todella paljon. Varsinkin tässä viimeisten parin vuoden aikana, miesten passivoiduttua kotiin myös manboobsit ovat yleinen riesa miehillä.

Aloitetaan käymällä vähän läpi mitä siellä sinun rinnassa tapahtuu. Jotta pystyn auttamaan sinua, meidän pitää tietää ensin mitä siellä on vastassa. Miestissejä on olemassa kahta erilaista ja molemmissa minä pystyn auttamaan sinua.

miestissit korkea rasvaprosentti

Tässä ensimmäisessä esimerkissä puhutaan rinnasta, jossa on rasvaa liikaa. Näyttääkö sinun rinta enemmän ylläolevalta? Tässä tapauksessa mies on todennäköisesti joko ylipainoinen, eli rasvaa on liikaa kehossa ja sitä on kerääntynyt juurikin rinnan alueelle. Rinta itsessään tuntuu löysältä. Miehellä on etureppua myöskin ja kehossa on korkea rasvaprosentti.

miestissit laihaläski

Tai mies voi olla ns. laihaläski, eli keho voi olla muuten hoikka mutta keho on hyvin rasvoittunut sekä lihasmassa on pieni. Osa rasvasta on kerääntynyt juurikin rinnan alueelle. Näitäkin miehiä näkee liikenteessä paljon.

miestissit gynekomastia

Toisessa esimerkissä puhutaan puolestaan gynekomastiasta, jossa miestissi syntyy hormonaalisen epätasapainon seurauksena. Näyttääkö sinun rinta puolestaan enemmän ylläolevalta? Eli se muistuttaa enemmän naisen rintaa. Tämä on hieman hankalampi vastustaja kuin aikaisempi. Tässä rinta tuntuu kiinteämmältä. Jos et tee mitään muutoksia elämäntyyliisi, tähän ei auta silloin mikään määrä punnerruksia eikä maailman paras penkkiohjelmakaan. Vaikka pumppaisit aamusta iltaan menemään salilla, mikään ei tule muuttumaan.

Gynekomastiassa sinun pitää korjata kehon hormonitoiminta. Kehosi tuottaa liikaa naishormonia, eli estrogeeniä ja samaan aikaan mieshormonisi on jyrätty. Testosteroni voi olla aivan pohjalukemissa. Tämä vaatii elämäntyyliin isoja korjauksia ja sinun pitää muuttaa enemmän asioita. Tämä ottaa myös enemmän aikaa ja on vaikeampi korjata. Mutta tästä on mahdollista päästä eroon, jos olet kärsivällinen. Samoin jos gynekomastia on edennyt todella pitkälle, voi olla myös että tarvitset hieman plastiikkakirurgian apua ylimääräisen kudoksen poistamisessa.

Mitäs näille kahdelle voi sitten oikein tehdä?

Molempiin auttaa elämäntyylin korjaus! Mitä minä tekisin? Ensimmäiseksi korjaisin ravinnon paremmaksi. Jos syöt prosessoitua ruokaa, vaihda se vähemmän käsiteltyyn. Jos syöt tyyliin paljon pikaruokaa, ala tekemään itse ruokaa. Jos juot alkoholia, heivaa se pois! Miehellä etureppu toimii estrogeenitehtaana, keho muuttaa juuri sitä rasvaa naishormoniksi. Sitä sinä et halua. Etureppu pois ravinnon avulla.

Toiseksi ala tekemään kunto- ja voimatreeniä kehollesi. Lisää lihasta kehoosi, rasita rintaa monipuolisesti. Haluat muskelia siihen rintaan, joka saa sen näyttämään paremmalta. Kaikki nämä auttaa poistamaan miestissejä. Ei sillä ole väliä miten liikut, mutta kunhan teet voimaa ja kuntoa.

Kolmanneksi korjaa muut tekijät elämästäsi, jotka vaikuttavat myös miestissien muodostumiseen. Laske stressiä, nuku laadukkaammin, nosta aktiivisuuttasi päivän aikana. Nämä vaikuttavat omalta osaltaan myös miestisseihin.

Ennen kuin katsotaan minun omat miestissit, lisätään tähän vielä teinipojille viesti! Jos olet teini-iässä, älä hoppuile asian kanssa. Kehosi on elämäsi suurimmassa hormonimyrskyssä ja se hakee vielä omaa linjaansa. Se voi olla ihan normaalia, että rintaasi kerääntyy ylimääräistä. Sinun on odotettava kunnes olet aikuinen ja hormonisi ovat aikuisen miehen tasolla. Sillä aikaa ainoastaan suosittelen että syö terveellisesti ja liiku järkevästi.

Kyllä, minullakin oli miestissit. Katso videolta miten poistin omani. Korjasin testosteronin, korjasin estrogeenin, poistin eturepun, tein itsestäni atleettisen, aloin treenaamaan laadukkaammin ja syömään meille miehille sopivammin.

Kaipaatko käytännön apua miestisseihin? Oli kyseessä sitten hormonaalinen häiriö ja/tai rasvaa liikaa? Testomiehen testosteronivalmennus lyö kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Se korjaa hormonit ja auttaa sinua saamaan atleettisen elämäntavan. Se on kaikki mitä sinun pitää tehdä miestissien poistamiseen.

Klikkaa Testomies ja voit aloittaa heti tänään! 

Ruokatauon referenssejä ihmisten elämäntyylin muutoksista löydät nettisivujen etusivulta.