Peräpukamien hoito – mitäs kaikkea siinä pitäisi ottaa huomioon? Miten niitä pukamia voidaan ehkäistä ja miten niistä päästään eroon? Nämä ovat kysymyksiä, jotka ovat joka toisen suomalaisen aikuisen mielessä 2017. Pukamat ovat todellinen suomalaisten vitsaus ja ne lisääntyvät jatkuvasti aikuisväestön keskuudessa. Myös Ruokatauko on ottanut osumia taistelussa pukamia vastaan ja tällä kertaa teimme aika henkilökohtaisten videon aiheesta.

On esitetty, että noin puolella keski-ikäisestä väestöstä olisi peräpukamista johtuvia oireita. – terve.fi

Eli et todellakaan ole yksin pukamien kanssa! Miksi ne ovat  yleistyneet niin paljon? Yleensä esitetään että syypää on ravintokuidun vähäinen osuus ravinnossa, mutta meidän mielestä syypää on hieman toisenlainen. Se on jotain, mitä ihmiset eivät ole kenties tulleet ajatelleeksi pukamien ehkäisyssä. Meidän mielestä suurin syypää on ponnistaminen kun istuskelet posliinialttarillasi. Ponnistaminen toimituksen aikana lisää pukamien todennäköisyyttä. Varsinkin jos joudut ponnistamaan hikikarpalot otsalla. Silloin on aika muuttaa vessarutiineja suolistolle ystävällisemmäksi.

Oletko koskaan ajatellut, että itseasiassa se sinun posliinialttarisi voisi olla suurin syypää peräpukamiin? Se asento, miten istut siinä aiheuttaa pukamia. Se asento ei ole luotu kakkostarpeen hoitamiseen suolistoystävällisesti. Mitä ihmettä, saatat kysyä? Sinun pitäisi heittää se pönttö ovesta ulos ja tehdä toimitukset samalla tavalla kuin ne edelleen hoidetaan kehitysmaissa. Sinun pitäisi kyykistyä, jotta suolisto olisi optimaalisessa asennossa. Peräpukamia ei juurikaan esiinny niissä maissa, missä hommat hoidetaan kyykistymällä.

Allaolevassa kuvassa olen piirtänyt miten eri asennot vaikuttavat suolen tyhjentymiseen.

peräpukamien hoitoYmmärrän kyllä, että se pönttö on luxusta, siinä on helppo istua ja siitä on helppo nousta. Mutta kenties tämä on juuri se SYY miksi pukamia tulee. Meitä ei ole tarkoitettu istumaan 90 asteen kulmassa kun haluamme saada suolen tyhjäksi. Meidän suolisto luulee, että vielä ei ole aika tyhjentää yhtään mitään vaan se pitää kaiken suljettuna. Sen takia joudut ponnistamaan kaikkien esteiden läpi, että saat suolen edes jotenkuten tyhjäksi.

Syväkyykyssä tätä ongelmaa ei ole. Portit niin sanotusti aukeavat ja suoli pääsee tyhjentymään todella helposti. Sinun ei tarvitse ponnistaa juuri lainkaan.

Käymme allaolevalla videolla läpi muun muassa syväkyykkyä. Videolla on viisi vinkkiä miten pukamia pystytään ehkäisemään ja miten niistä päästään eroon. Videolla aiheita mm. syväkyykky, ponnistamisesta, veden juonnista, kuidusta, ylipainosta, stressistä sekä lääkäreistä. Eli kaikkea hyödyllistä peräpukamista kärsivälle.

Peräpukamien hoito tapahtuu pienillä muutoksilla, mutta nämä muutokset tekevät ison eron.

Tallenna

Tallenna