Kakkostyypin diabetes – Ruokatauon taistelu tätä sairautta vastaan alkaa tästä blogipostauksesta! Diabetes on yksi voimakkaimmista kasvavista sairauksista Suomessa. Vai mitä mieltä olet? Vuonna 1950 Suomessa oli tilastojen mukaan 5000 tyypin 2 diabeetikkoa. Vuonna 2017 sairastuneita on jo melkein 700 000!! Ja hommat vain menevät pahemmaksi. Ennuste vuodelle 2020 on jopa miljoona diabeetikkoa. Tämä kuulostaa meidän mielestä pelottavalta. Mistä tämä sitten oikein johtuu? Eikös Suomessa ole maailman yksi parhaimmista diabetes-hoitoon keskittyvistä terveydenhuolloista?

Miten sinun diabetestaistelu? Tarvitsetko apua? Tuossa alla on itseasiassa pieni lahja sinulle, saat sen ihan ilmaiseksi. Se on meidän niin sanottu rasvanpolttomanuaali, jolla saamme heti ohjattua sinut oikeaan suuntaan. Olemme käyttäneet oppaan informaatiota meidän personaltrainer-asiakkaiden toimeksiannoissa. Olemme kirjoittaneet oppaaseen mitä ja miten sinun tulisi syödä, jos haluat muuttaa kehonkoostumustasi ja voida paremmin. Samat ohjeet toimii myös diabeetikolle. Samoin oppaassa on tietoa, miten liikuttaisimme sinua jos kävelisit nyt salimme ovesta sisään. Kaikki tämä informaatio on täysin ilmaista. Olemme vain todella iloisia jos oppaasta on jotain hyötyä sinulle. Joten pistä ladaten ja hyödy näin suoraan sanottuna.

Niin… jotain menee todella pieleen kun sairastuneiden määrä kasvaa RÄJÄHDYSMÄISESTI jatkuvasti. Voiko jopa olla niin että yleiset suositukset eivät oikein tahdo toimia? Ruokatauon mielestä suurimat syypäät ovat ravintotottumuksissa sekä liikunnan puutteessa. Myös ylipaino ja muutenkin epäterveelliset elämäntavat lisäävät todennäköisyyttä sairastua tyyppi 2:een. Ensimmäiseksi pitäisi korjata ravinto, heti perään liikunta ja sen jälkeen karsia muita huonoja elintapoja pois. Näillä keinoilla sairauden eteneminen voidaan pysäyttää.

Me pyrimme vaikuttamaan asioihin omalla panoksellamme. Me uskomme, että oikeanlaisella ravinnolla ja liikkumisella kaikki on mahdollista kakkostyypin kohdalla. Emme tyydy pelkästään oireiden hoitamiseen lääkkeiden avulla, vaan me haluamme saada koko syypään pois pelistä. Tästä johtuen suosittelemme AINA elintapojen muutosta, sen sijaan että tuhoat kehoasi erilaisilla diabeteslääkkeillä. Lääkkeet ovat oireen hoitamista varten. Ajattele nyt. Lääketehtaat tekevät voittoa sillä, että sinä olet sairas, eikös vain? Ei niitä kiinnosta parantaa sinun diabetesta. Ne pysyvät busineksessa niin kauan kuin sinä kärsit diabeteksesta. Kukaan ei ole parantunut diabeteksesta pelkästään syömällä lääkkeitä. Elintapojen muutos on se joka poistaa syypään! Diabetes tyyppi2 voidaan melkein kokonaan parantaa, jos tehdään oikeita valintoja keittiössä sekä käydään liikkumassa sopivasti.

kakkostyypin diabetes

Miten kakkostyypin diabetes voidaan parantaa? Mikä olisi Ruokatauon lähestymistapa?

Aivan ensimmäiseksi katsomme mitä pistät suuhusi. Meitä kiinnostaa tietää miten diabeteksen hoitaminen näkyy jääkaapissasi ja ylipäätään keittiössäsi. Kun tulet ravintovalmennukseemme, autamme sinua laatimaan diabeetikolle toimivan ravintokokonaisuuden. Katsomme että saat oikeista lähteistä proteiinit, rasvat ja ennenkaikkea hiilihydraatit. Tämän jälkeen katsotaan mitä vitamiineja, mineraaleja yms. tarvitset ruokavalioosi auttamaan kehoasi taistelussa diabetesta vastaan. Näistä kaikista muodostuu sinulle toimiva kokonaisuus, jonka tarkoituksena on nujertaa se itse syypää sairauden takaa. Me tulemme kanssasi ruokakauppaan ja käymme yhdessä hakemassa oikeat elintarvikkeet juuri sinulle. Toimeksiannon edetessä tulet tapaamaan meitä tasaisin väliajoin, jotta pystymme seuraamaan meneekö kaikki oikeaan suuntaan.

Ravinnon lisäksi suosittelemme myöskin liikkumaan. Diabeetikolle liikunta on yksi parhaimmista keinoista hoitaa sairautta. Meiltä saat luonnollisesti kattavan personal trainer -valmennuksen ja tämä sisältääkin sitten sen kolikon koko kääntöpuolen. Meidän liikuntavalmennus puolestaan lähtee aina liikenteeseen siitä ajatuksesta, että sinun kunto pitää parantua oleellisesti verrattuna lähtötilanteeseen. Kuntotestien jälkeen suoritat kanssamme suunnitelmaa, jonka tarkoituksena on muokata kuntoasi voimakkaasti. Yleensä viikossa teet muutaman harjoituksen meidän kanssa ja tämän lisäksi suoritat kotiläksyjä liikkumisen osalta. Itse treeneissä tulet tekemään harjoitteita jotka lisäävät hapenottokykyä, kestävyyttä, voimaa sekä liikkuvuutta. Emme keksi treeneissä pyörää uudestaan, vaan joku jossain on tehnyt nämä samat harjoitukset joskus kauan sitten ja todennut toimiviksi. Jos se toimii, älä korjaa sitä!

Sen sijaan että menet taas lääkärille hakemaan uutta diabeteslääkettä, mitä jos tällä kertaa hoitaisimmekin yhdessä koko sairauden pois pelistä? Ajattele sitä hetkeä kun sinun ei tarvitsekkaan enää syödä diabeteslääkkeitä ja tunnet elämän virtaavan suonissasi vahvempana kuin koskaan. Se on mahdollista saavuttaa järkevällä ravinnolla ja liikunnalla. Valmennamme myös Skypen välityksellä, joten etäisyys ei ole ongelma.

Onko sinulla kakkostyypin diabetes? Taistelu diabetesta vastaan alkaa osoitteesta ruokatauko(at)ruokatauko.fi . Värvää meidät mukaan ja me autamme sinua voittamaan elämäsi taistelun.

Treenivideot

Aloittelijan versio. Jumppa sopii hyvin jos diabetes on heikentänyt liikuntakykyä tai henkilö on rapakunnossa. Sopii myös erinomaisesti polvivaivaisille.

Kuntoilijan versio. Sisältää hieman haastavampia liikkeitä ja laskee verensokeria nopeammin.

Kovakuntoisen versio: