Terve!

Toivottavasti treenisi sujuvat ja saat tuloksia! Tämä koko painonhallinta/laihdutus/personal trainer -business on kyllä vähän hassuakin aina välillä. Minä ja Kimmo olemme olleet alalla vuodesta 2009 lähtien, joten olemme nähneet melkoisen määrän kaikenlaisia treenejä ja treenareita. Tämä ala on 2016 edelleen todella siistiä hommaa ja ainakin meistä on kiva tulla töihin joka päivä.  Valmennusvuosiin mahtuu myös niitä ihme vipeltäjiä, jotka saavat tämän alan näyttämään aika hassulta.  He tekevät treenimetodeistaan sellaista rakettitiedettä, että ei siitä ota hullukaan selvää. Näihin supertreenareihin olemme törmänneet kuntokeskuksissa, seminaareissa, koulutuksissa, netissä ja ihan tavallisilla punttisaleilla.

Hehe… joten tässä pari tyypillistä treenaria, joita olemme nähneet kentällä.

1) Mr. Lipevä – Tämä treenari ottaa asiakkaikseen vain ja ainoastaan naimisissa olevia nuoria naisia. Tämä kaveri on todellinen arjen sankari ja usein hän ovelana mainostaakin esimerkiksi Suomi24 -palstalla. Veikkaan kyllä, että suurin osa miehistä lähettää vaimonsa mihin tahansa muualle kuin tälle treenarille.

mrlipevä

2) Mr. Pullistelija – Tämä supertreenari pullistelee omalle peilikuvalleen kesken asiakkaan treenin. Nämä ovat kyllä niin legendaarista porukkaa ja aiheuttavat suurta naurua alan todellisissa ammattilaisissa! Itse olemme todistaneet neljä kertaa näin tapahtuvan ja … noh.. ainakin kaverilla on itsetunto korkealla ja asiakas on kiva lyödä maanrakoon omalla superkropalla! Usein näillä kavereilla on myös suurin peruutusprosentti ja eniten negatiivista palautetta. I wonder why…

3) Mr. Some – Asiakkaan treenit eivät oikein jaksa kiinnostaa, oman puhelimen plärääminen on paljon mielenkiintoisempaa kesken treenin. Tähän todelliseen kuntokeskusten ammattitreenariin olemme törmänneet hälyttävän paljon viime vuosina. Tästä näkee kuinka paljon se asiakas oikeasti kiinnostaa. Luultavasti treenari päivittelee Facea samalla kun asiakas yrittää suoriutua treenistä.

4) Mr. Schwarzenegger – Tämän treenarin mielestä ainoa oikea tapa on lisätä lihasmassaa PERKELEESTI! Pirkko tulee asiakkaaksi ja haluaa vain hieman karistaa makkaroita vyötäröltä, jos hän tiputtaisi 3-4kg niin hän näyttäisi hyvältä… Mr. Schwarzeneggerin ratkaisu on lisätä lihasmassaa 10 kiloa, koska lihashan polttaa rasvaa??? Pirkko ei tämän jälkeen koskaan enää milloinkaan palkkaa treenaria ja kertoo kaikille 132 kaverilleen, että se treenari saa sinut näyttämään vain miehiseltä lihaskimpulta… joten treenataan varmuuden vuoksi vain joogaa.

5) Mr. Tieto – Tälle ei voi kertoa mitään, koska hän tietää jo KAIKEN, siis ihan kaiken…

6) Mr. Functional – Tällä kaverilla on yleensä hyvä tarkoitus, mutta tulokset jäävät kauas odotetusta. Tämä treenari ei teetä muuta kuin 60min core- ja functionaltemppuilua jonkun tasapainolaudan päällä. Hän ei ole varmaan tullut ajatelleeksi, että osa asiakkaista haluaisi kenties laihtua tai jopa näyttää urheilijalta. Noh, ainakin hänen asiakkaat osaavat seistä yhdellä jalalla tasapainolaudalla, silmät kiinni ja samalla koskea sormella nenään.

bosu-barbell

7) Mr. Laite – Tämä treenari laittaa vain ja ainoastaan asiakkailleen konetreenejä. Tällöin ei tarvita niin laajaa tietämystä anatomiasta ja treenari pääsee helpommalla. Jalkaprässiä, ylätaljaa, smith-punnerruksia ja niin edelleen. Tyypillisesti heidän asiakkaat eivät saa kovin hyviä tuloksiakaan. Meidän salilla ei ole lainkaan koneita, emme ottaisi niitä vaikka ilmaiseksi saisimme! Asiakas on se kone! Muuta ei tarvita.

8) Mr. Osa-aikainen parisuhdeneuvoja – Tämä treenari kertakaikkiaan rakastaa kun saa antaa neuvoja parisuhteeseen! Hänellä on usein sama agenda kuin listamme #1:llä ja usein ne ovatkin sama henkilö…

9) Mr. Pakkotoisto – Hän on suoraan 1980-luvulta ja ottaa jokaisen asiakkaansa kanssa muutaman pakkotoiston ihan jokaisessa sarjassa. Lihaksella ei väliä, aina otetaan pakkotoisto!

trainer-old

Hyviä treenihetkiä! Nauttikaa kesästä ja lämmöstä. Nyt on loistava hetki treenata ja saada hyviä tuloksia. :-) Meillä hommat jatkuu sata lasissa läpi kesän. Treeniä!

Tallenna

Tallenna