Leuanveto-ohjelma aloittelijalle on tämän blogitekstin aihe. Tässä 16 vuoden aikana, varmasti yksi yleisimmistä toiveista asiakkailta on ollut ”Haluaisin vetää elämäni ensimmäisen leuan!”. Tämän toiveen ovat esittäneet niin miehet kuin naiset, nuoret ja vanhemmat.

Kun kysyn miten kävi edellisen yrityksen kanssa, asiakas vastaa usein ”Mä voin roikun siinä, sätkin jaloilla ja vedän niin paljon kuin pystyn! Mutta mitään ei tapahdu!”.

Olen valmentanut yhteensä varmaan satoja henkilöitä, jotka ovat vetäneet elämänsä ensimmäisen leuan nenäni edessä. Minulla on ollut välillä ”leuanvetotehtaita” pyörimässä eri saleillani. Myös itse olen kohtalainen leuanvetäjä, oli kyseessä sitten maksimivoiman tuottaminen tai toistojen tekeminen. Kun aloitin 2007 elämäntapamuutokseni, tein ensimmäiset leukani jo yli 130 kiloisena. Olen myös käynyt leuanvedon kisoissa ja arvokisamitaliakin löytyy. Joten sanoisin että minulla on viharakkaus-suhde leuanvetoon. Kuvassa teen leukoja 50 kilon lisäpainoilla yli 10 vuotta sitten.

leuanveto lisäpainoilla

Mutta mitä jos juuri sinä kävelisit tänään hallimme ovesta sisään ja haluaisit yhden leuan? Mitä me tekisimme ensimmäiseksi? Miten se leuka saadaan?

Aloittelijalle ensimmäinen leuka tarkoittaa voiman lisäämistä. Toki itse tekniikka on myös hyvä osata, mutta kun ensimmäistä leukaa haetaan, silloin voima on tärkeämmässä roolissa. Vaikka olisi maailman paras tekniikka, mutta ei riittävästi voimaa, silloin tekniikalla ei tee mitään. Jos taas on umpisurkea tekniikka, mutta voimaa löytyy, silloin leuka pystytään kuitenkin tekemään. Voimaa tarvitaan ihan ensimmäiseen leukaan ja siihen aloittelijan tulisi panostaa ensimmäiseksi.

Tehdään historiaa yhdessä. Olen luonut verkkoon leuanveto-ohjelman aloittelijoille. Samalla tämä on Ruokatauon historian ihan ensimmäinen virallinen verkkovalmennus. Juuri tällä ohjelmalla olen saanut satoja ihmisiä vetämään sen ensimmäisen leuan. Tämä ohjelma on se ihan ensimmäinen askel, tästä leuanveto alkaa.

Leuanveto-ohjelma aloittelijalle alkaa opettamalla miten teet voimaa nousujohteisesti leukaa varten ja miten suoritat itse ohjelmaa viikkojen edetessä. Myös leuanvedon tärkeimmät tekniset asiat käyn läpi ohjelmassa. Treenaat leuanvetoa kahdesti viikossa. Tämä ohjelma sopii kaikille jotka haluavat saada elämänsä ensimmäisen leuan.

Kaikki Ruokatauon verkkovalmennukset löytyvät jatkossa täältä. Leuanvedosta sinne tulee seuraavaksi ohjelma perusvetäjille, jotka haluavat päästä 10 toiston kerhoon. Tätä ohjelmaa olen käyttänyt jatkona aloittelijoiden jälkeen, kun leukakerho on saatu avattua. Ohjelma on järjettömän tehokas, naiset ovat vetäneet ohjelmoinnin jälkeen +10 leuan sarjoja ja miehet +15 toiston sarjoja. Kolmas leuanveto-ohjelma tulee olemaan edistyneille, jotka haluvat sinne 30 kerhoon ja ylikin. Käytännössä teen kisaohjelmastani verkkovalmennuksen. Nämä molemmat tulossa tässä lähiaikoina.

Jos olet uusi henkilö meille, löydät lisää tietoa Ruokatauosta ketä olemme sivuilta. Teemme voimavalmennusta, ravintovalmennusta, bootcamppiä sekä personal trainerin toimeksiantoja.