Täytyy tunnustaa. Julkisesti yleisölle puhuminen oli jotain mitä kammoksuin suuresti kouluikäisenä, minua jännitti hirmuisesti olla yleisön edessä ja koin sen olevan erittäin epämiellyttävää. Minua suorastaan hävetti olla ihmisten edessä änkyttämässä jotain. Näin vanhempana totean, että se kaikki johtui vain rutiinin puuttumisesti. Elämä kyllä opettaa. Minä sain oppini suoraan työelämästä. Edellisessä elämässäni jouduin puhumaan ihmisten edessä melkein joka viikko, joten itseluottamukseni lähti nousemaan rajua vauhtia ja aloin oppimaan puhumista. Olin jatkuvasti johtoportaan ja työntekijöiden edessä puhumassa milloin mistäkin. Työ todellakin opetti, varsinkin silloin kun oli pakko.

Edellisestä elämästä siirryin sitten valmentajaksi. Koutsina olet jatkuvasti ihmisten edessä puhumassa ja ottamassa kontaktia. Tämä on työni normaalia sisältöä ja tämäkin on opettanut minua suuresti tässä vuosien varrella. Nykyään taidan jopa pitää yleisölle puhumisesta ja huomaan että en enää jännitä juuri lainkaan. Varsinkin kun puhun jostain mihin suhtaudun intohimolla, tyyliin kaikki Ruokatauon jutut, silloin pääsen oikein kunnolla vauhtiin ja aika kuluu siivillä joka kerta.

Ruokatauon taistelijat tietävät että minulla on oma missio kehittää itseäni jatkuvasti. Pyrin parantamaan 1% verran omaa tekemistäni vuoden jokaisena päivänä. Mottoni: ”1% parempi” ohjaa minua joka päivä ja vaatii minulta parempia suorituksia. Tämä 1% koskee myös julkista puhumista ja on ehdottomasti jotain, missä haluan myös kehittyä paremmaksi. Olen YouTubesta katsonut paljonkin tänä vuonna maailman parhaita puhujia, johon TEDx Talks -kanava liittyy. Näistä on hyvä ottaa oppia ja kehittää omaa tyyliä.

Jos yrityksesi tarvitsee Ruokataukoa pitämään puheenvuoron hyvinvointiin liittyvissä asioissa, olen käytettävissä. Minut voi houkutella paikalle laadukkaalla kahvilla. Yleensä otan mukaan myös teemaan sopivan esitelmän. Jos yrityksesi on hieman kauempana, laskuttelen kilometrit.

Laita sähköpostia suoraan minulle: markku(ät)ruokatauko.fi ja jutellaan lisää.

Markku

1% Parempi