Elämäsi kuntoon – pysyvä elämäntapamuutos on nyt tosiasiaa! Tänään on tarinahetki ja haluan kertoa teille motivoivan tarinan kaukaa historiasta tähän päivään saakka.

10 vuotta sitten heräsin eräänä kesäisenä aamuna 2007 ja painoin 148 kiloa. Selkääni särki, en saanut sukkia jalkaan, puuskutin kun kävelin makuuhuoneestani keittiöön. Olin niin helvetin huonossa kunnossa. En tiennyt mitään ravinnosta tai liikunnasta, söin sitä samaa roskaa päivästä toiseen. Se elämäntyyli oli tuonut minut siihen painoluokkaan. Tuijotin tuona kesäisenä aamuna itseäni jälleen vessan peilistä. Katsoin omiin silmiini ja tein pyhän valan. Vannoin että nyt tämä saa riittää ja laitan itseni kuntoon. Haluan toisenlaisen elämän. Se oli se hetki, jolloin muutin oman elämäni.

Pyhää valaa ei rikota ja siitä pidetään kiinni. 2007-2009 pudotin lopulta -50kg painostani pois ja muutin todellakin asioita hyvin toisenlaiseksi. Samalla kun muutin omaa elämääni, aloin muuttamaan myös muiden elämää. Motivoin ihmisiä, he halusivat tehdä samanlaisen muutoksen elämäänsä. Ihmiset kertoivat että olin inspiraation lähde. Tämä sai minut vakuuttuneeksi että tätä minun kuuluu tehdä. Valmentaja syntyi 2008 ja pääsin oikein kunnolla tositoimiin 2009. Minusta tuli personal trainer. Osa teistä blogin lukijoista tietääkin jo tarinani, mutta siinä se vielä kerran lyhyesti.

Elämäsi kuntoon – Toisen kerran!

Muutin elämäni ilman mitään tietotaitoa miten asioita kuuluisi tehdä. Minä kokeilin juttuja ja jos se tuntui hyvälle, jatkoin sen tekemistä. 2007-2009 testasin uteliaisuuttani varmaan viittä täysin erilaista ruokavaliota ja treenini kehittyivät huikeasti tuossa ajassa. Tein sitä mikä toi tulosta, tein sitä missä näin selkeää muutosta peilikuvassa. Opin jatkuvasti lisää ja sovelsin oppimaani.

Tällä tiellä jatkoin seuraavat vuodet eteenpäin. Valmensin ihmisiä personal trainerina, aloin pyörittämään CrossFit-salia ja saarnasin kaikille kiinnostuneille elämäntapaani. Koin menestystä, sain unohtumattomia fiiliksiä ja tapasin aivan uskomattomia ihmisiä matkani varrella. Nautin täysin siemauksin koko matkasta.

Hypätään ajassa eteenpäin vuoteen 2016. Mennään syyskuuhun 2016 tarkemmin sanottuna. Ei minulla mitään hätää ollut, minulla oli edelleen terveys tallella, tietyt treenit kulkivat kohtalaisesti, olin ihan tyytyväinen elämääni täällä Naantalissa, CrossFit Naantalilla meni ihan hyvin ja tämä Ruokataukokin kasvoi jatkuvasti kovalla vauhdilla. Syksyllä 2016 havahduin että tuosta tarinani aloituksesta tulisi 10 vuotta täyteen 2017 kesällä, tämä tarkoittaisi että minulla olisi juhlavuosi edessäni. Pyöreitä vuosia olisi kiva juhlia jollain tavalla. Mitähän oikein keksisin?

Yhtenä iltana syyskuussa, minä keksin sen! Mitä jos tekisin kaiken uudestaan, minkälaista jälkeä saisin nyt aikaiseksi? Tämä kysymys alkoi suorastaan kiehtomaan minua. Mitä jos lihottaisin itseäni oikein rajusti ja tekisin koko helahoidon uudestaan, mutta nykyisellä tietotaidolla? Olisinko valmis siihen? Onnistuisinko edes? Mitä minun kropalle tapahtuisi? Mitä enemmän pohdin tätä, sitä enemmän aloin kiinnostua haasteesta. Olin liian utelias.

Elämäsi kuntoon – Tällä kertaa tietotaidolla!

Fuck it! Minä teen sen. Käynnistin projekti-Beastin yhdessä Ruokatauon ja CrossFit Naantalin kanssa. Samalla kun lihottaisin itseäni sikabulkilla, käyttäisin ajan hyödyksi ja tekisin voimaa sekä lihasta niin paljon kuin pystyisin tuossa ajassa. Joten kun bulkataan, käytetään siitä saatava hyöty suoraan lihasmassan kasvatukseen. Sain pari äijää mukaani projektiin ja vedimme Beastia loppuvuoden 2016. Projekti-Beast päättyi minun osaltani 31.12.2016, sain lihotettua itseni 106 kiloon saakka ja rasvaprosenttini näytti 36.4%. Ennen Beastia painoin 95 kiloa. Joten sain 11kg painoa lisää ja olin aika tyytyväinen massan kasvatukseen. Sain lihasta hyvin lisää sekä myös tietysti reilusti läskiä.

31.12.2016 illalla kun raketit paukkuivat taustalla, olin jälleen yksin salillani ja aloittanut projektin nimeltä ”Antiikin Patsas”. Käänsin kytkimen toiseen asentoon. Nyt alkaisi todellinen rasvanpolttoduuni ja toimisin itselleni personal trainerina. Halusin vastata kysymykseen mitä minulle tapahtuisi, jos en tekisi lainkaan kompromisseja ravinnossa enkä liikunnassa. Tekisin tinkimätöntä duunia ja menisin jatkuvasti siitä yli, missä aita on korkein. Olin tehnyt huolelliset taustatutkimukset ja tiesin tarkkaan miten lähden ottamaan rasvaa pois. Halusin tehdä siitä niin helppoa ja vaivatonta kuin ikinä mahdollista. Tuona vuoden viimeisenä päivänä 2016 tein ensimmäisen rasvanpolttotreenin ja aloitin projektini pimenevässä yössä, olin motivoituneempi kuin koskaan.

Elämäsi kuntoon – Tulosta syntyy!

Hypätään seuraavaksi 54 viikkoa eteenpäin ja tähän päivään. Tänään olen 30 kiloa kevyempi. Rasvaprosenttini on laskenut yli 20% alaspäin. Painan 76 kiloa. Treenini kulkevat kovempaa kuin koskaan elämäni aikana. Pystyn tekemään uusia juttuja. Olen virkeämpi ja jaksan enemmän. Olen kiinnostuneempi asioista. ”Antiikin Patsaasta” tulikin parempi mitä odotin. Olen kovemmassa kunnossa kuin koskaan elämäni aikana ja täytän 40 tänä vuonna. Nelikymppisenä on kiva olla kunnossa! Ja kaikki tämä tapahtui kovin helposti 54 viikon aikana. En nähnyt lainkaan nälkää, itseasiassa minulla oli erittäin hyvä olo koko ajan ja on edelleen.

Se mitä tein 31.12.2016 – 02/2018 välisen ajan, tulee eetteriin tänne Ruokataukoon näillä näkymin helmikuun lopulla. Näet miten minä liikuin, näet minkälaisia treenejä tein ja näet miten minä söin. Voit tehdä kaiken perästä ja täysin samanlailla kuin minä, joten myös sinulla on mahdollisuus päästä elämäsi kuntoon.

Haluan motivoida myös sinua. Alla pieni teaser-traileri tulevasta. Elokuvatyyliin julkaisen myös virallisen trailerin helmikuussa.

Meikäläinen palaa kohta asiaan. Editoin materiaaleja melkein joka ilta ja laitan juttuja kuntoon täällä Ruokatauon päämajassa. Joten kohta pamahtaa eetteriin elämäni kovin muutos, tulet näkemaan miten ”Antiikin Patsas” veistetään silmiesi edessä.

XOXO

Markku | Ruokatauko