Morjens!

Ruokatauko esittelee huhtikuun onnistujana Laurin. Laurin alkutilanne oli aavistuksen erilainen kuin ehkä meidän normaali painonhallintaan saapuva asiakas. Liikkuminen kuului jo valmiiksi aktiivisesti hänen elämäänsä. Lauri on CrossFit Naantalin asiakas ja crossfittiä hänen tulee harrastettua keskimäärin kolme kertaa viikossa sekä työssään Lauri kävelee noin viidestä kymmeneen kilometriä päivittäin. Liikunta oli siis kunnossa. Näin ollen katseet kääntyivät entistä tarkemmin ruokavalioon ja siihen, että mitä sen suhteen olisi parannettavissa. Laurin oma pääasiallinen toive projektille oli lyhyesti ja ytimekkäästi ”äijä rantakuntoon”. Ruokatauko otti haasteen vastaan ja projekti pistettiin tulille tammikuussa 2016.

Ruokatauko

Elämäntapamuutoksissa yksi niistä tärkeimpiä asioita on motivaatio. Kun päätös tehdä asialle jotain lähtee henkilöstä itsestään, on mahdollisuudet rajattomat. Lauri kertoi, että tällaisesta projektista oli puolison kanssa keskusteltu kotosalla ja lopulta parempi puolisko päätti ostaa ravintoneuvontapalvelun joululahjaksi isännälle. Yhteiset projektit, joissa saa läheiseltään tukea ja tsemppiä on äärimmäisen tärkeää. Yhdessä on mukavaa onnistua ja nähdä muutosta!

Laurin ja kaikkien muidenkin asiakkaideni kanssa lähdimme liikkeelle aamiaisesta sekä muutamasta muusta pienestä korjausliikkeestä ruokavalioon. Aamiaisen tärkeys on äärimmäisen suuri ja olen siitä aikoinaan myös kirjoittanut pienen blogikirjoituksen, jonka voit lukea täältä. Tämän jälkeen vuorossa oli yksinkertaisesti opettaa Laurille kuinka ateriat tulisi koostaa. En varsinaisesti kieltänyt mitään, vaan koitin kertoa mistä palasista hyvä ravitsemus koostuu. Mitään päiväkohtaisia ohjeistuksia, joita tarvitsisi noudattaa pilkuntarkasti en hänelle tehnyt. Aitoa itsetehtyä kotiruokaa sekä työpaikkalounasravintoloissa syömistä olivat ne mistä Laurin ravitsemus koko projektin aikana koostui.

Projektin lopuksi pyysin Lauria vähän kertomaan ajatuksia projektista ja tässä muutamia hänen mietteitä:

  • ”Projekti tuntui etenevän helposti. Paino tuli tasaiseen tahtiin koko ajan alaspäin enkä missään vaiheessa kärsinyt näläntunteesta.”
  • ”Haasteellisinta projektin aikana oli alkuvaiheessa tottua alkuun suurelta tuntuneeseen aamiaiseen.”
  • ”Se oli hyvä, että ratkaisu oli ihan perusruokaa, mikä antoi paljon vapauksia kuhan ateriat koosti opetetulla tavalla.”
  • ”Ei kellontarkkaa syömistä, vaan sai syödä kun oli nälkä.”

Kun haetaan pysyvää elämäntapamuutosta, yritän aina asiakkaideni kohdalla löytää mahdollisimman yksinkertaisen ja mahdollisimman vähän rajoittavan ratkaisun. Laurin alkuperäinen tavoite oli saada 10kg pois kesäkuuhun mennessä ja nyt se saavutettiin huhtikuun loppupuolella. Senttejäkin lähti mukavasti miehestä plus muita yleiseen terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä asioita saavutettiin Laurin kanssa. Miehen suorituskyky liikunnassa nousi myös todella merkittävästi ravinnon ansiosta. Hän kertoi ehdottomasti jatkavansa samalla linjalla eteenpäin. Ruokatauko kiittää ja onnittelee Lauria onnistumisesta.

lauri_side

Jos sinä tai sinun puolisosi kaipaa ruokavalioon kohennusta, laitahan sähköpostia minulle osoitteeseen kimmo(at)ruokatauko.fi. Tämä on myös loistava lahjavinkki henkilölle, josta todella välität!

PS. Tuossa alla taas tuo meidän painonhallintaopas. Sieltä löytyy ohjeita miten laitoimme mm. Laurin kuntoon. Miten sinun tulisi syödä, miten sinun tulisi liikkua ja niin edelleen. Kaikista parasta tässä on, että opas on täysin ILMAINEN sinulle! Lataa se itsellesi ja hyödy!

personal trainer

 

Tallenna