Miten laihtua nopeasti? Kysymystä on jälleen esitetty runsaasti tässä tammikuun 2022 aikana. Viimeksi tänään aamulla Facebookissa minulta kysyttiin tätä. Joten päätin naputella lisää tekstiä. Mitä jos minulla olisi täysin vapaat kädet, miten hoitaisin asiakkaan nopean laihdutuksen?

#1 Ihan ensimmäiseksi asiakas siirtyisi pätkäpaastolle

#2 Laskisin -500 kalorin vajeen per vuorokausi

#3 Asiakas tekisi voima- ja kuntotreeniä kolme kertaa viikossa

#4 Asiakas kävelisi vähintään 10 000 askelta joka päivä

#5 Unta 7-8h

Näillä periaatteilla aloittaisin laihdutuksen. Kaikki ylläolevat ovat järkyttävän tehokkaita yhdessä, ne tehostavat toisiaan todella paljon. Tärkeintä olisi saada insuliinia pois kehosta ja siihen pätkäpaasto on voimakkain työkalu. Haluan nostaa asiakkaan insuliiniherkkyyden ylös. Tiedät varmaan että insuliinin tehtävänä on varastoida rasvaa. Se on sen rooli evoluution seurauksena. Mutta emme halua että se on varastoimassa jatkuvasti kaikkea rasvaksi. Haluamme kontrolloida sitä milloin se varastoi ja kuinka paljon. Insuliinia erittyy heti kun syöt jotain missä on kaloreita tai laitat suuhusi jotain, missä on maku. Emme halua tätä.

Pätkäpaasto antaa keholle enemmän aikaa polttaa rasvaa. Voit lukea minun pätkäpaaston kokemuksia henkilökohtaisesta blogistani. Tai jos haluat lukea lisää pätkäpaaston eri versioista, joka on esimerkiksi yksi ateria päivässä. Kirjoittelin siitäkin minun PT-blogiin.

Pätkäpaasto olisi minun valinta. Teija tekisi tämän eri tavalla. Kimmo tekisi tämän eri tavalla. Meillä kaikilla on omat tavat tehdä asioita ja omat näkemykset. Se on myös meidän vahvuus, meillä on antaa runsaasti eri näkökulmia, joilla kaikilla kuitenkin pääsee eteenpäin.

Meillä on nyt myös verkkovalmennus pätkäpaastoon. Tätä kutsutaan nimellä ”Antiikin Patsas”. Tämä verkkovalmennus sisältää kattavan opastuksen pätkäpaastoon ja miten säädät sen itsellesi. Mukana tulee meidän laskurimme, jolla pystyt näppärästi asettamaan sopivan painonpudotusvauhdin. Tästä laskurista on myös opastus valmennuksessa. Jotta keho ei ala ryppyilemään, suosittelen -0.5kg viikossa. Se on silti hurjan nopea tahti ja ottaa painon pois lempeästi. Tällöin ei tule takapakkia laihdutuksen jälkeen ja keho on metabolisesti paremmassa tilassa.

ruokatauon kalorilaskuri kalorivajeelle

Pätkäpaaston lisäksi Antiikin Patsaassa on nousujohteiset treenit mukana. Liikut kolme kertaa viikossa kuntosalilla. Suoritat voima- ja kunto-ohjelmaa, joiden tehtävänä on muokata kehostasi atleettinen. Tehostat pätkäpaastoa huikeasti liikuttamalla itseäsi ja haastamalla. Kaikista treeneistä on mallisuoritus sekä selostus mukana, minä teen myös ne.

Käytin Antiikin Patsasta itseeni 2017. Suoritin sitä 52 viikkoa putkeen ja tuloksena oli 30kg laihdutus. Muutin kehoni raskaasta voimanostajasta atleettiseksi kuntohirmuksi.

Joten tässä on minun vastaukseni. Miten laihtua nopeasti? Suorita pätkäpaastoa, kalorijave, liiku, kävele ja nuku. Ne ovat minun työkalut kun muokkaan ihmisiä.