PersonalTrainer-toimeksiannoissa naisten yksi yleisimmistä toiveista on tehdä jotain taikoja takapuolelle. Siitä toivotaan pyöreämpää, kiinteämpää, pienempää tai isompaa. Samoin reisiä toivotaan kiinteämmiksi ja selluliittiä halutaan pois mahdollisimman paljon. Pepun ja reisien muokkaus sekä selluliittioperaatio ovat kolme kovaa, jotka esiintyvät aina vuodesta toiseen naisten toiveissa. Joten päätimme tehdä näistä kolmesta aiheesta treenivideoita ja näytämme käytännössä miten muokkaukset tapahtuvat meidän tyylillä.

Yksi suurimmista tekijöistä muokkauksessa näyttelee kyykyn käyttäminen. Sen avulla saamme vaikka mitä aikaiseksi. Ongelma on, että ihmiset eivät välttämättä ymmärrä miten kyykyllä tai ylipäätään voimaharjoittelulla voidaan muokata kehoa, vaikka kuinka selitämme. He ymmärtävät sen vasta sitten käytännön kautta. Totuus on että nostamalla rautoja tai käyttämällä kehonpainoa tehokkaasti hyödyksi sekä vaihtamalla treenin intensiteettiä saadaan todella isoja hyötyjä terveyteen, painonpudotukseen sekä kehonmuokkaukseen. Oikeanlaisella harjoittelulla kehonkoostumus muuttuu, voima kasvaa, kunto kasvaa, ryhti paranee ja ylipäätään peilikuvasta tulee atleettisempi. Lista on hyvin pitkä mitä oikeasti on mahdollista saada hyvällä harjoittelulla. Kyykky on kaiken perusta, tämän jälkeen tulee vasta sitten maastavedot ja lonkkanostot yms. Me olemme saaneet naisiin aina parhaimmat tulokset erilaisten kyykkyjen avulla, kun puhutaan pelkästään reisistä ja pepusta.

Näin kevään kynnyksellä siitä pepusta halutaan pyöreää ja reisistä kiinteät. Kesällä ihmiset haluavat kulkea vähissä vaatteissa ja silloin sen kehon tietysti pitää olla sopivassa kunnossa. Nyt on erittäin sopiva hetki ruveta tekemään asioille jotain. Huomaamme selkeästi, että ihmiset etsivät tätä tietoa meidän sivuilta, joten Ruokatauko laittaa materiaalia tulemaan.

Mitä sinun pitää tehdä? No ensimmäiseksi katsot että kyykky on ohjelmassasi! Sen jälkeen vaihtamalla kyykkytekniikkaa ja intensiteettiä, saamme koko alakropan treenattua kerralla. Emme käytä lainkaan kuntosalikoneita, koska ne kuitenkin loppujen lopuksi matkivat kyykyn liikettä. Miksi tehdä smithissä 1-jalan kyykkyä kun sen voi tehdä tehokkaammin käsipainoilla ja samalla haastaa keskivartaloa sata kertaa enemmän? Tähän lisäämällä sopivan intensiteetin, saamme myös kuntoa kasvatettua samalla. Tämä ajattelu on ohjannut meitä alusta saakka. Me haluamme tehokkaasti tuloksia.

Miten saada peppu kiinteäksi? Suorittamalla kehittävän treenin kotona tai kuntosalilla. Itse treeneihin palaamme seuraavien viikkojen aikana, näytämme käytännössä kotitreenin ja salitreenin, näet miten ne eroavat toisistaan. Salitreeni tähtää pepun pyöreyteen ja kotitreeni puolestaan kiinteyttämiseen. Käydään ensin läpi vähän yleisimpiä kyykkykysymyksiä meidän naisasiakkailta ja miten nämä vaikuttavat pepun muokkaukseen.

miten saada peppu kiinteäksi

Peppua voi työstää myös kotona. Askelkyykyt työstävät tehokkaasti koko pakaraa sekä etureisiä. Tästä tulossa lisää ensi viikolla.

Tyypilliset kysymykset kyykystä

#1 ”Tekeekö kyykyt jaloistani ja takapuolestani isompia vai pienempiä?”
Kaikki riippuu lähtökohdastasi! Jos sinulla on paljon rasvaa kehossasi, kyykyt auttavat tähän erittäin hyvin. Niiden avulla peppusi ja reitesi kiinteytyvät sekä niistä tulee pienempiä. Niistä tulee toisinsanoen tiiviimpiä. Tämä johtuu siitä, että kyykyt rakentavat erinomaisesti lihasmassaa. Lihas vie vähemmän tilaa kuin rasva, joten vaikka saatkin kurveja ja kiinteytymistä, nämä paikat todennäköisesti myös pienenevät samalla.

Sitten taas jos olet hyvin hoikka ja sinulla on vähän rasvaa kehossasi, voit rakentaa pyöreyttä takaosastoon oikeanlaisella kyykkyharjoittelulla. Kyllä, myös hoikat tytöt voivat saada kurveja vaikka et olisi saanut syntymästä niitä omasta takaa. Tulokset riippuvat hyvin pitkälti mitä ohjelmaa teet, pysytkö siinä, kuinka usein kyykkäät, mitä syöt ja tietysti geenisi. Kyykky toimii siis molemmissa tapauksissa.

#2 ”Mihin kyykyt ottavat?”
Kyykyt pääasiassa rasittavat pakaroita ja takareisiä, mutta myös mm. etureidet, koko keskivartalo, alaselkä ovat hyvin voimakkaasti mukana siinä. Riippuen siitä mitä välinettä kannattelet (levytanko, hiekkasäkki, kahvakuula, kehonpaino…) ja miten pidät sitä kyydissä (etukyykky, takakyykky, valakyykky…), voit saada helposti koko kehon treenin yhdellä kertaa. Tästä syystä me rakastamme kyykkyä, se on kaikista monipuolisin työkalu.

#3 ”Kuinka usein minun tulisi kyykätä?”
Lihakset joita on rasitettu rankasti, tulisi antaa toipua treenien välissä. Ne korjaavat itsensä levon aikana ja kehittyvät silloin. Jos sinulla on lihasarkuutta kyykyistä, odota niin kauan että peppu ja reidet eivät ole enää kosketusarkoja etkä tunne enää maitohappoa niissä. Sen jälkeen mene jälleen kyykkäämään. Riippuen henkilöstä, sopiva lepoaika on päivästä noin viikkoon. Joskus paras tapa nopeuttaa palautumista on kyykätä lisää, mutta pienemmällä kuormalla ja intensiteetillä.

#4 ”Kuinka monta kyykkytoistoa minun pitäisi tehdä?”
Me uskomme aina, että laatu voittaa määrän. Sen sijaan että teet satoja ja satoja toistoja, tee mielummin kyykkyjä joissa on haastava kuorma mukana. Hyvä nyrkkisääntö on kun joudut taistelemaan tosisissaan viiden toiston jälkeen, silloin sinulla on hyvä kuorma. Samalla kuormalla 10 toistoa on erittäin vaikea saavuttaa, silloin lihaksesi tekevät tosissaan työtä ja voimasi kasvavat. Tämä laittaa koko takaketjusi tekemään töitä todella kovasti. Kaikki tämä ei kuitenkaan anna sinulle lupaa tehdä kyykkyjä huonolla tekniikalla tai hosumalla. Tekniikan tulisi aina säilyä, vaikka toistoista tuleekin koko ajan vaikeampia. 5-10 toistoa erittäin haastavalla kuormalla on tehokkaampi kuin 100 toistoa ilman haastetta. Ajattele myös paljonko se säästää aikaasi! Voit käyttää sen ajan vielä vaikka maastavetoihin ja lonkkanostoihin, jotka kehittävät myöskin erinomaisesti takaosastoa ja tukevat kyykkyä.

miten saada peppu kiinteäksi

#5 ”Tekeekö kyykyt minusta lyhyempiä?”
Selkärankasi painautuu kasaan pitkin päivää ja palautuu normaaliksi kun nukut. Tästä syystä tunnet olevasi pidempi aamuisin. Tämä on täysin luonnollista. Se että painautuuko selkärankasi kasaan jossain etukyykyssä, on mikroskooppisen pientä ja palautuu kuitenkin yöllä taas normaaliksi.

#6 ”Osuuko kyykky myös vatsalihaksiin?”
Kyllä. Koko korsetti tekee rankasti työtä kyykyn aikana. Varsinkin jos uskallat kokeilla kyykyistä vaikeinta, eli valakyykkyä. Kun jännität vatsalihaksia kyykyn aikana, saat siitä todella paljon hyötyä keskivartalollesi ja samalla suojaat myös selkäsi.

#7 ”Auttavatko kyykyt pudottamaan painoa?”
Kyllä. Kyykky on perinteinen toiminnallinen liike ja erittäin tehokas missä tahansa yhteydessä, halusit sitten pudottaa painoa, pyöristää tai kiinteyttää peppua tai vain nostaa voimatasoja. Kyykyn avulla saat pudotettua painoa, varsinkin jos käytät sitä monipuolisesti. Vaihtelemalla kuormaa, tyyliä ja intensiteettiä saat parhaimmat hyödyt.

#8 ”Polttaako kyykyt rasvaa?”
Kyllä. Kyykyt käyttävät kehon isoja lihasryhmiä ja pistävät aineenvaihduntaasi tämän seurauksena vauhtia.

#9 ”Polttaako kyykyt rasvaa vatsastani?”
Keskitetty rasvanpoltto ei ikävä kyllä ole mahdollista, ei millään saatavilla olevalla liikkeellä. Mutta tekemällä kyykkyjä, poltat enemmän kaloreita ja rakennat uutta lihasmassaa, näiden seurauksena kehosi luovuttaa rasvavarastoja pois ympäri kehoa ja näet myös miten keskivartalosi alkaa pienentyä.

#10 ”Kehittävätkö kyykyt pohkeita?”
Kyykyt eivät eristä pohkeita, ne ovat enemmänkin tukemassa harjoituksen aikana.

#11 ”Ovatko kyykyt kuntojumppaa?”
Kyykyt voivat olla voimaharjoitusta tai kuntojumppaa, ne sopivat kumpaakin kategoriaan. Vaikka tekisit kyykkyjä lisäpainoilla voimaharjoituksena, niistä saa helposti myös kuntojumppaa kun teet sarjat superina tai pidät tauot minimaalisina. Taas säästät aikaa ja saat enemmän hyötyjä.

#12 ”Ovatko kyykyt pahoja polville?”
Oikealla tekniikalla kyykyt eivät ole pahoja polville. Tekemällä kyykkyjä vahvistat polvea tukevia lihaksia ja siten ehkäiset polvikipuja.

#13 ”Ovatko kyykyt pahoja selälle?”
Sama vastaus kuin edelliseen kysymykseen.

#14 ”Pitääkö mennä syväkyykkyyn?”
Tekemällä ns. puolikyykky (90 asteen kulma) hyvällä tekniikalla on turvallisempi ja tehokkaampi kuin täräyttämällä syväkyykkyyn ilman kontrollia. Turvallisuus ja tekniikka ovat aina tärkeämpiä kuin intensiteetti. Keskity liikkuvuuteesi, voimaasi ja tekniikkaasi, ajanmyötä vie kyykkyäsi lähemmäksi syväkyykkyä. Miksi? Koska se on tehokkaampi.

#15 ”Auttavatko kyykyt selluliittiin?”
Kyllä, kyykyt auttavat tehokkaasti pääsemään eroon selluliitistä yhdessä hyvän ruokavalion kanssa. Tähän palaamme tulevissa blogipostauksissa ja videoissa.

#16 ”Kuinka nopeasti näen tuloksia tekemällä kyykkyjä?”
Kyykyt tuovat oikeastaan välittömästi tuloksia, sen takia me suosimmekin niitä. Alat näkemään muutoksia yleensä muutamassa viikossa.

Seuraavaksi jatketaan jumppaohjeilla kohtapuoliin. Joten seuraa blogia!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna