Juomaveden suodatin omaan keittiösi hanaan? Mietitkö onko juomavetesi puhdasta? Minua ainakin kiinnostaa kovasti minkälaatuista vettä juon. On toki sanottu että suomalainen vesijohtovesi on erittäin puhdasta, mutta aina sitä kuitenkin miettii mitä roskaa siihen tarttuu esimerkiksi taloyhtiön putkista. Sitäkään ei kukaan tiedä mitä lääkejämiä ja raskasmetalleja vedessä on. Varsinkin kun itse juon vettä se 3-4 litraa päivässä, haluan että veteni on mahdollisimman puhdasta. Minua ei kiinnostaa juoda klooria, petrokemikaaleja tai torjunta-aineita.

No miten juomavettä voisi vielä entisestään puhdistaa kotona? Siihen löytyy montakin kikkaa. Halusin kotiini jonkun mahdollisimman helpon mutta tehokkaan tavan suodattaa juomavettäni, joten päädyin googletuksen jälkeen lopulta AQVA-hanasuodattimeen. Härpäke suodattaa epäpuhtaudet pois aktiivihiilisuodattimen avulla.

Aktiivihiilikuiduista valmistettu puriste, poistaa vedestä kiintoaineet mikrometri kokoluokkaan asti. Oma erityinen elintarvikehyväksytty, luovuttamaton, puhdistusmassa takaa tehokkaamman metallien-ja raskasmetallien poiston, sitoo mikrobiologisia epäpuhtauksia ja takaa suuremman riittoisuuden.

Tilasin suodattimen kotiini ja ei muuta kuin testiin.

Kuva #1 : Suodatin saapui pienessä laatikossaan parissa päivässä.

juomaveden suodatin

Kuva #2 : Boksin sisältä paljastui kattava valikoima hanasovittimia, itse suodatin sekä ohjeet.

Kuva #3 : Seuraavaksi omasta hanasta sekoittaja pois.

juomavesi suodatin

Kuva #4 : Tiiviste sopivaan sovittimeen paikoilleen.

suodatin vesihanaan

Kuva #5 : Sovitin kiinni hanaan.

Kuva #6 : Sen jälkeen koko härveli kiinni hanaan.

Kiinnittämisen jälkeen juoksuta vettä aktiivihiilen kautta noin 5min, jotta se lähtee kunnolla ”käyntiin”. Ekat minuutit vesi voi olla aika mustaa, mutta 5min jälkeen sen pitäisi olla kirkasta ja juomakelpoista. Itse juoksutin tasan 5min.

Suodattimessa on kytkin, jossa on kolme erilaista asentoa. Jos esimerkiksi tiskaat, silloin et tarvitse suodatettua vettä. Tällöin kytkimestä valitaan suodattimen ohitus. Aktiivihiilisuodatin kestää noin 1000 litraa vettä, sen jälkeen suodatin on vaihdettava jotta suodatusteho säilyy.

Maistuuko vesi nyt erilaiselta suodattimen läpi? Ei omasta mielestäni, mutta mieltä rauhoittaa puhdas juomavesi. :-) Suodatin on helppo kiinnittää ja käyttää. Suosittelen jos etsit helppoa sekä edullista tapaa parantaa juomavetesi laatua. Annan täydet pisteet.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna