Terve

Onko personal trainerista hyötyä juuri sinulle? Miksi sinun kannattaisi palkata personal trainer? Tosiasiassa me kaikki tarvitsemme valmentajaa elämässämme. Tarvitsemme jonkun kertomaan mitä pitäisi syödä. Tarvitsemme jonkun kertomaan miten pitäisi liikkua. Tarvitsemme jonkun neuvomaan meidän raha-asioissa. Tarvitsemme jonkun neuvomaan parisuhteessa. Välillä tarvitsemme jonkun kertomaan miten se uusin älypuhelin oikein toimiikaan. Me kaikki tarvitsemme valmentajaa silloin tällöin. Myös minä itse tarvitsen viisaamman valmentajan neuvoja aina joskus, vaikka olen yksi kokeneimmista treenareista Suomessa. :-)

Listasin TOP3 hyötyä miksi juuri sinun kannattaa valita Personal Trainer avuksi elämantaparemontissasi.

#3 Motivointi

Ilman oikeanlaista motivaatio projektisi tyssää alkumetreille. Osa motivaatiosta tulee sinulta itseltään, osa motivaatiosta tulee valmentajaltasi. PT pitää huolen että sinä itse vastaat teoistasi oikealla tavalla. Personal trainerin tehtävä on motivoida sinua lisää harjoitusten ohella. Sinut pitää saada haluamaan muutosta, silloin sinulle voidaan laittaa vaikka minkälaista haastetta nenän eteen ja mikään ei pysätä sinua. Sinut pitää saada oikeaan mielentilaan. Jotkut asiakkaat kaipaavat keppiä, jotkut kaipaavat porkkanaa, mutta kaikki kaipaavat motivaattoria. Häviäjän asenteen pystyy muuttamaan voittajaksi, lampaasta pystyy tekemään suden, se vaatii hyvää ihmistuntemusta. PT pystyy ajamaan sinut pidemmälle, jos hän osaa hommansa oikein hyvin. PT pystyy sytyttämään sinut liekkeihin. Sitä tämä työ on näin rehellisesti sanottuna enimmäkseen, tämä on ihmisten motivointia.

2011

Vuonna 2011 asiakkaan motivoimista takakyykkyä varten. Asiakasta naurattaa Maken häröilyt taustalla, mutta joskus rento tunnelma auttaa myöskin hyviin suorituksiin. Saimme takakyykkysarjat tehtyä heti kuvan ottamisen jälkeen. :-) (terveiset Kimille)

 

#2 Henkilökohtaisuus

Personal trainerin alkuhaastattelussa asetetaan tietty mitattavissa oleva tavoite. Tämän jälkeen tehdään suunnitelma miten tavoite saavutetaan. Personal trainer on juuri sitä miltä se kuullostaakin, henkilökohtaista valmennusta. PT suunnittelee ohjelman, joka on räätälöity juuri sinulle ja tukee asetettuja tavoitteita. Jotkut haluaa pudottaa painoa, jotkut haluavat kiintetytyä, jotkut haluavat lihasta, jotkut haluavat nostaa kuntoaan. Ei sillä ole väliä, kaikki räätälöidään asiakkaalle. Tai ainakin näin minä teen. Käytän asiakkaan vahvuuksia hyväksi ja yritän parantaa heikkouksia. Toimeksiannon aikana opetan asiakkaani syömään ja liikkumaan tietyllä tavalla, tämä voi antaa kipinän ja motivaation loppuelämäksi. Sanokin aina asiakkaalleni: ”Kun liikut näin ja syöt tällä tavalla, sinä saat tuloksia!”

gdfgd

Vuonna 2012, hyppäsimme narua kesällä asiakkaan kanssa. Erinomainen ja mielekäs väline juuri hänelle nostaa kuntoa. (terveiset Virvelle)

Asiakasta valmennetaan ohjelman mukaisesti. Itse olen pyrkinyt näkemään asiakastani noin kaksi kertaa viikossa keskimääräisesti toimeksiannon aikana. Tällöin näen jatkuvasti mihin suuntaan asiakkaan fysiikka on menossa ja pystyn muokkaamaan ohjelmaa tarvittaessa.

 

#1 Tulosten saaminen

Mutta loppujenhan lopuksi kysymys on tuloksista. Sinä haluat muuttua! Et ole tyytyväinen johonkin asiaan kehossasi ja haluat muuttaa sen. Mutta et ole kenties aivan varma miten se asia muutetaan ja kaipaat siihen apua! Miksi juuri minut kannattaa palkata hommaan? Koska minä saan tuloksia aikaiseksi. Minun treenisysteemeillä tulee tulosta itseasiassa todella nopeasti, näemme jo viikossa muutosta kehossasi. Miksi haluaisit taistella yksin ja tehdä samoja virheitä kuin minäkin silloin aikoinaan? Kun voisit suoraan siirtyä osaavan ammattilaisen puoleen?

2010

Vuonna 2010 valmennusta… (terveiset Tiialle).

bcvbcv

… ja vuonna 2016 hommat jatkuvat edelleen (terkut Mirkalle).

 

Aika ja paikka ovat muuttuneet kun aloitin 2009 päätoimisena personal trainerina, mutta minun metodit eivät. Kaikki mitä teetän asiakkailleni, on ne joku testannut toimivaksi joskus aikaisemmin. Pyörää ei kannata keksiä uudelleen, vanhat keinot toimivat vuosia sitten ja ne toimivat nytkin. Toki hienosäätöä tapahtuu ajankuluessa, mutta runko säilyy melko samanlaisena.

Tulosten saaminen vaatii sinulta sitoutumista. Opettamani tie ei todellakaan ole helppo, mutta sitäkin palkitsevampi. Minä teen sinusta kokonaan uuden ihmisen. Kaikki eivät tähän pysty, heikot luovuttavat. Mutta sitten kun olet valmis astumaan tuntemattomaan, silloin alkaa tapahtua fysiikassasi.

2010b

2011 NP astui tuntemattomaan ja antoi kaikkensa. Se on se asenne joka vaaditaan kun halutaan muutosta, oli kyseessä sitten personal trainer tai ravintoneuvojan palvelut. (terkut NP:lle).

Ei tähän kuole. :-) Voin lohduttaa kertomalla, että sadat ihmiset sinua ennen ovat jo kulkeneet tämän polun eivätkä he kuolleet siihen. Toki, ei se helppoa ole eikä sen pidäkkään olla sitä. Muutenhan kaikki pystyisivät siihen.

Tee oikea valinta juuri sinulle itsellesi. Jos tarvitset ammattilaisen viemään sinut oikeaan suuntaan, silloin sähköpostia minulle tästä.

– Markku, personal trainer

Tallenna