Tyypin 2 diabetes hoito, mitä kaikkea se oikein pitää sisällään? Miten Ruokatauko yrittää omalta osaltaan parantaa tyyppi 2:sta. Onko se edes mahdollista?

Diabeteksen Hoito Ruokavaliolla

Meillä diabeetikot saavat syödäkseen ravintomallin, jonka avulla yritetään päästä keskivartalolihavuudesta ensimmäiseksi eroon. Haluamme poistaa sisäelinten ympärillä olevaa rasvaa ja siten saada kehon terveystilanne paremmaksi. Juuri tämän tyyppinen rasva on diabetekselle kaikista haitallisinta, joten siitä pitää aivan ensimmäiseksi myös päästä eroon. Jos rasva kerääntyy maksan ympärille, tämä vähentää insuliinin kykyä toimia oleellisesti. Rasvamaksa voi myös kerääntyä täysin normalaipainoisellekin, eli se ei ole pelkästään ylipainoisten ongelma.

Eli käytännössä haluamme luoda ravintomallin asiakkaallemme, jossa verensokeri pyritään laskemaan normaaliksi ja täten estetään muita verisuonisairauksia. Suosimme esimerkiksi vihanneksia ja kasviksia, jotka imeytyvät hitaasti suolesta ja siten auttavat omalta osaltaan taistelussa diabetesta vastaan. Yritämme välttää rajusti verensokeria heitteleviä ravintoaineita, tyyliin pulla tai joku muu sokeripitoinen höttö. Eli voisi sanoa että sopivat ruokailutottumukset ovat se kaikista tehokkain tapa hoitaa diabetesta. Toimivalla ravinnolla on täysin mahdollista saada sokeriarvot jälleen normaaliksi. Meillä asiakas syö täysin normaalia ja laadukasta ruokaa, jota saa yleensä lähikaupasta. Ei sen tarvitse olla mitään supermonimutkaista.

Haluamme kuitua, mineraaleja, hivenaineita sekä asiakkaalle sopivista lähteistä protskut, rasvat ja hiilihydraatit. Jotta saamme asiakkaan ostoskoriin oikeat tuotteet, käymme yhdessä asiakkaamme kanssa ruokakaupassa. Täällä Turun alueella suosimme Citymarketteja niiden laajan valikoiman vuoksi.

tyypin 2 diabetes hoito

Kakkostyypin Diabetes Hoito Liikunnalla

Liikkuminen on diabeetikolle erittäin tärkeää. Liikunnan avulla diabeetikko lisää solujen insuliiniherkkyyttä, mikä alentaa verensokeria. Terveysliikunnan suositus on puoli tuntia päivässä jotain mielekästä, tämä on yleensä minimi myös diabeetikolle. Mutta jos halutaan päästä taudista kokonaan eroon, silloin kannattaa liikkua vähän enemmän. Suosittelemme ”naamioimaan” terveysliikunnan suositukset sisälle päivän normaaleihin askareihin, tyyliin kävele portaat ylös ja parkkeeraa auto kaukaisimpaan ruutuun. Tähän päälle sitten otetaan liikunta, joka rasittaa lihaksia sekä keuhkoja.

Meillä asiakkaat nostelevat painavia asioita paikasta toiseen ja yhdistämme tähän myöskin keuhkoja vaativia asioita. Saatamme esimerkiksi laittaa asiakkaan kantamaan kuormaa X-metriä sekä sen jälkeen hän suorittaa kehonpainolla jotain missä hengästyy vielä enemmän. Tällä saamme haluttua efektiä aikaiseksi niin keskivartaloon, kehonkoostumukseen kuin kuntoonkin. Liikutamme asiakastamme yleensä noin kaksi tai kolme kertaa viikossa sekä tähän päälle vielä muutama palauttava harjoitus. Loput päivät pyhitämme levolle ja kehonhuollolle.

liikunta ja ravinto

Meidän valmennuksessa saamme enemmän irti asiakkaastamme. Me pidämme huolen, siitä että asiakas menee jatkuvasti eteenpäin oman kehonsa kanssa ja haluamme diabetekseen liittyvien terveysmarkkereiden parantuvan jatkuvasti. Meidän tavoite on päästä kokonaan eroon tyyppi kakkosesta. Joten tästä syystä ravintovalmennamme suoraviivaisesti ja käytännönläheisesti, treenien avulla vielä vauhditamme prosessia.

Tyypin 2 diabetes hoito alkaa astumalla sisään valmennuskeskuksemme ovesta. Tule meidän vastaanotolle juttelemaan, katsotaan josko sinun diabeteksesta voisi kenties päästä kokonaan eroon. Kaikki on mahdollista ja täysin kiinni sinusta itsestäsi. Me autamme.

Saat meidät kiinni ruokatauko(at)ruokatauko.fi -osoitteesta.