Meidän pari vuotta vanha OBH Nordican tehosekoitin sanoi sopimuksensa irti noin nelisen kuukautta sitten. Halusimme tilalle selkeästi tehokkaamman laitteen, joka pystyy myös murskaamaan kokonaisia jäitä sekä jäisiä marjoja ilman hyytymistä. OBH:n vehkeessä ei yksinkertaisesti tehot riittäneet jäisten marjojen sekä normaalien hedelmien muusaamiseen samanaikaisesti. Vielä jos joukkoon kaatoi pähkinöitä, kone yksinkertaisesti piti pahaa ääntä eikä pyörinyt lainkaan. Neljä kuukautta sitten laite ei lähtenyt käyntiin enää lainkaan, joten oli aika hommata uusi tehosekoitin.

Tutkimme Googlesta mikä olisi sopiva sekoitin tilalle. Etsimme 100 euron hintaluokasta sopivan tehokasta, jossa vääntö ei loppuisi kesken. Valintamme kohdistui lopulta Wilfa BL-1200 -malliin, josta oli paljon hyviä arvosteluja sekä moottorin pitkä takuu miellytti. Joten päädyimme ostamaan sen syksyllä 2016. Tässä seuraavassa vähän Wilfa BL-1200 kokemuksia, nyt kun olemme päässeet sen kanssa enemmän sinuiksi.

Wilfa BL1200

Hyvät puolet

#1 Teho – Sitä riittää enemmän kuin tarpeeksi. Portaaton säätö, jolla voit itse hakea sopivat kierrokset. Tämä härveli murskaa helposti jäät sekä jäiset marjat. Myös kaikki hedelmät menevät helposti.

#2 Kannu – 1.8 litran kannuun mahtuu melkoisesti tavaraa. Saat tehtyä tarvittaessa todella ison smoothien. Kansi on myös erittäin tiivis ja jykevä.

#3 Ei heilu – Tukeva pohja, laite pysyy hyvin pystyssä vaikka sekoittelee täysillä kierroksilla.

#4 Smoothieohjelma – Laitteessa on muun muassa sisäänrakennettu ohjelma pelkästään smoothielle. Painamalla sitä kone pyörittää massaa noin minuutin verran eri kierrosnopeuksilla. Tämä tekee smoothiesta kuohkeamman.

Huonot puolet

#1 Äänekäs – Laite on hyvin äänekäs, varsinkin jos laitat maksimikierrokset päälle. Ei tätä kyllä viitsi kerrostalossa keskellä yötä käyttää, desibelejä meinaan riittää.

#2 Pohjamateriaali – Kun irroitat pohjaosaa lasikuvusta, siitä kiinni saaminen voi olla joskus hankalaa. Varsinkin jos kätesi ovat kosteita tai olet pienikourainen. Materiaali on liukas ja vaatii hiukan näppivoimia.

Wilfa BL-1200 kokemuksia – mikä on lopullinen arvosana?

Mikä olisi laitteen lopullinen arvosana? Jos haluat kotiisi erittäin tehokkaan sekoittimen hintaluokan keskeltä, silloin tämä voisi olla sinun valinta. Jos asut kerrostalossa, missä äänieristys on huonoa tai tykkäät tehdä pirtelöitä kun muut nukkuvat, silloin suosittelemme katsomaan jotain hiljaisempaa konetta. Toisaalta, jos haluat herätä oikein kunnon meteliin aamulla niin silloin tämä sopii oikein mainiosti. Kuitenkin loppujen lopuksi, tämä tehosekoitin hoitaa hommansa jykevästi. Annamme sille neljä tähteä!

Laitteen hinnat ovat olleet 80-110 euron välimaastossa ja laitetta on saatavilla melko kattavasti ympäri Suomea. Tästä vaikka CDONin suoralinkki, josta saat laitteen toimitettuna suoraan kotiisi.

Ei muuta kuin sekoittelemaan!

Tallenna

Tallenna