Loading...
Vatsavaivat 2016-11-13T23:06:43+02:00
roskaruoka

Vatsavaivat

Vaivaako vatsa?

Oman vatsan hoitaminen oikealla ravinnolla on erittäin tärkeää. Tällä ehkäiset mm. kiputiloja, tulehduksia ja estät haitallisten bakteerien leviämisen. Saat meiltä apua kaikenlaisiin vatsavaivoihin, kuten esimerkiksi refluksiin, ärtyneeseen suoleen, ilmavaivoihin, vatsakipuihin, ummetukseen, ripuliin ja ähkyyn.

Kysy vatsavaivoista suoraan Kimmolta osoitteesta kimmo(at)ruokatauko.fi.

Älä anna vatsavaivojen pilata elämääsi.

Refluksi on yksi yleisimmistä vaivoista mihin törmäämme. Meille tulee ihmisiä, jotka vetävät happosalpaajaa kahdella kädellä ja olo on silti kurja. Nämä erilaiset ”lääkkeet” on tarkoitettu oireen lievittämiseksi, mutta ne eivät poista syyn aiheuttajaa. Meidän tärkein tehtävä on nimenomaan poistaa refluksin aiheuttaja, jolloin ei tarvitse syödä mitään lääkkeitä tai salpaajia. Refluksi talttuu oikealla ravinnolla. Itse tauti ei ole sieltä helpoimmasta päästä, mutta se on täysin mahdollista parantaa. Lue esimerkiksi Merjan potilaskertomus: refluksi.

Ärtynyt ja vuotava suoli on toinen vaiva johon törmäämme usein. Kun suolistoseinämä tulehtuu ja vaurioituu, se ei enää pysty estämään vieraiden aineiden läpipääsyä (”vuotavan suolen oireyhtymä”) ja näin ollen varsinkin suuret proteiinimolekyylit pääsevät karkaamaan verenkiertoon. Koska nämä tuntemattomat vieraat aineet eivät kuulu verenkiertoon, elimistö muodostaa immuunivasteen ja hyökkää niiden kimppuun. Syntyy tulehdusreaktioita.

Vuotavan suolen aiheuttamat ongelmat voivat näkyä esimerkiksi iho-ongelmina, sydänoireina, kilpirauhasen toiminnan heikentymisenä, nivelkipuina, aivosumuna, päänsärkynä, ja masennuksena. Ne voivat ilmentyä myös imeytymishäiriöinä kuten anemiana sekä ruoka-aine intoleransseina kuten gluteeniyliherkkyytenä.

Lue lisää meidän blogista:

osa 1: Kaikki sairaudet alkavat suolistosta

osa 2: Suoliston asialla

osa 3: Miten suolisto kuntoon